אם הבנתי נכון את מה שקורה עכשיו, הגענו לימים בהם אנחנו משחקים ב"כאילו חזרנו לשגרה". רבים חזרו למשרדים או לעבודה מהבית, והיום מתחיל שוב להתגבש למבנה מסודר. בדרך כלל, כשהמילה "שגרה" נזרקת לאוויר, ישר חושבים על ארוחות מסודרות. אבל היי, גם נשנושים הם חלק מהשגרה, ויותר מזה - הרצון שלנו לנשנוש טעים מגיע, כמעט תמיד, בזמנים קבועים - ואם זאת לא שגרה אז מה כן?
מתכונים טבעוניים נוספים שיכולים לעניין אותך:
הרצון לכרסם משהו מתחיל על הבוקר, ובדיוק בשביל זה המציאו את הגרנולה. הכי קל לקחת לעבודה צנצנת קטנה של גרנולה, והפעם אני מביאה לכם מתכון לגרנולה קצת שונה – גרנולת קקאו ואגוזי לוז. אם בהמשך הבוקר שוב מתעורר הרצון למשהו טעים (יש עוד זמן עד לארוחת צהריים), אני מציעה צ'יפס תפוחי עץ אפוי וקריספי, שיכול לסחוב אותנו בכיף עד לשעת ארוחת צוהריים.
אחרי ארוחת הצוהרים כמעט כולם צריכים משהו קטן ומתוק - לגיטימי. בדיוק בשביל זה יש כאן היום ממתק תמרים וחמאת בוטנים משגע שעונה בדיוק על הצורך הזה. כדי לעבור בנחת את אחר הצהריים, יש לי מתכון לכדורי אנרגיה בטעם טחינה ופיסטוק, שמכינים בצ'יק-צ'ק - הם טעימים כל כך ומפוצצים בדברים טובים.
אז כדי שלא נמצא את עצמינו מנשנשים משהו לא טעים או חלילה נשארים רעבים קבלו ארבע אופציות מעולות ופשוטות להכנה של נשנושים ביתיים שיעלו לכם חיוך על הפנים. יאללה מתכונים.
המצרכים:
4 כוסות שיבולת שועל עבה (לא אינסטנט)
1 כוס אגוזי לוז, קצוצים גס
1 כוס שקדים, קצוצים גס
1/2 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס סוכר חום
1/3 כוס סילאן
1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
1/4 כוס מים
קורט מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות, ומכינים תבנית גדולה לתנור מרופדת בנייר אפיה.
- בקערה גדולה שמים שיבולת שועל, אגוזי לוז קצוצים, שקדים קצוצים, סוכר חום וקורט מלח. בקערה נפרדת שמים קקאו, סילאן, שמן קנולה ומים, ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את המרכיבים הרטובים למרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד לכיסוי מלא ואחיד של התערובת.
- משטחים את התערובת על גבי תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפיה או משטח סיליקון, ואופים בין 35-30 דקות. במהלך האפייה יש להוציא את התבנית ולערבב את הגרנולה לפחות פעם אחת.
- מצננים את הגרנולה לחלוטין. מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ בכמות שווה
*שומרים בכלי אטום, בערך שבועיים
המצרכים:
4 תפוחי עץ
2 כפות סוכר חום
1/2 כף קינמון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- בעזרת מנדולינה או סכין חדה פורסים את תפוחי העץ לרוחב לפרוסות דקות מאוד, בין 3-2 מ"מ.
- פורסים את התפוחים על גבי תבנית בשכבה אחת. בוזקים מעל כל פרוסת תפוח מעט סוכר חום וקינמון.
- אופים שעה. מוציאים מהתנור והופכים את פרוסות התפוחים. מחזירים לתנור לעוד 45-40 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור ולתפוחים להצטנן לחלוטין. התפוחים יתקשו ויהפכו לצ'יפס במהלך הצינון. אם לא, מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
*שומרים בכלי אטום עד 3לושה ימים. חשוב לשים לב ולהכניס לכלי אטום רק לאחר שהצ'יפס תפוחי עץ הצטננו לחלוטין.
המצרכים (לתבנית בקוטר 20X30 ס"מ):
20 תמרים מסוג מג'הול, ללא החרצנים
2 כוסות ברנפלקס או קורנפלקס רגיל
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
3 כפות חלב סויה או חלב שקדים (אפשר גם חלב רגיל)
300 גר' שוקולד מריר
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
- במעבד מזון שמים את תמרי המג'הול, ללא הגלעינים כמובן, ומעבדים למשך כחצי דקה עד שמתקבלת מעין משחה דביקה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת החלב, ומעבדים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מוסיפים את הקורנפלקס, ומעבדים בפולסים קצרים עד שהוא נטמע בתערובת. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לשעה כדי שהתערובת תתקשה מעט לפני שמצפים אותה בשוקולד מומס.
- ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם (וערבוב בין לבין), ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים לשוקולד המומס כפית שמן שתעניק לו גמישות, ומערבבים היטב. יוצקים את השוקולד המומס על תערובת הקורנפלקס והתמרים, ומחזירים למקרר לעשר דקות נוספות כדי שהשוקולד יתקשה לפני החיתוך.
- מוציאים את הממתק מהמקרר וחותכים בעזרת סכין טובה לגודל הממתק המתאים לכם.
*שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 10 ימים.
המצרכים (ל-12 כדורים):
1 כוס שיבולת שועל
10 תמרים מסוג מג'הול ללא הגלעינים או 1/2 כוס תמרים מגולענים בואקום
2 כפות טחינה
2 כפות סילאן או מייפל
1 כף זרעי צ'יה
1/2 כוס פיסטוק, קצוץ
לציפוי -
1/2 כוס שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מניחים את התמרים ללא הגלעינים ומעבדים עד שהם מרוסקים. אם משתמשים בתמרים מגולענים בואקום מדלגים על שלב זה.
- מכניסים למעבד מזון בנוסף לתמרים המרוסקים את כל שאר המרכיבים (למעט השומשום). מעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת ידיים נקיות יוצרים כדורים בקוטר הרצוי. אם רוצים ניתן בשלב זה אפשר לגלגל את הכדורים בשומשום כדי ליצור ציפוי.
* שומרים בקופסה אטומה, אפשר במקרר, כעשרה ימים.