האביב מביא איתו שמש, פריחה, מזג האוויר נעים וגם כמה אוצרות קולינרים שמספקת האדמה הים תיכונית המבורכת שלנו. ממש עכשיו דוכני הירקות מתמלאים בתוצרת משובחת, בירקות ובפירות שהם אוצרות ים תיכוניים, שגדלים ממש כאן ושווה לנו להכיר.
מתכוני סלט נוספים שיכולים לעניין אותך:
הפאקוס, שהוא בכלל זן של מלון, דומה במראה למלפפון: צבעו בהיר, הוא מעט מתקתק, פריך ומינרלי מאוד. יחד איתו אפשר למצוא עכשיו גם שקד ירוק שנאכל על קליפתו, וטעמו בוסרי וחמצמץ ומרקמו פריך. כיאה לאוצרות צריך להזדרז ולחפש בדוכנים ובשווקים, כי עונתם קצרצרה והם תוך כמה שבועות נעלמים (עד לשנה הבאה).
שידכתי את הפאקוס והשקד הירוק, כל אחד מהם בנפרד, לעלי גפן טריים וקצוצים. עלי הגפן, גם הם בשיא פריחתם, והם נהדרים בממולאים ובתבשילים והם גם נפלאים, לא פחות, כעשב תבלין חמצמץ ומשובח. אז נכון שצריך לחפש את האוצרות המקומים האלה בשווקים ואצל הירקנים, אבל הם לגמרי שווים את המאמץ. ברגע שתכינו מהם סלט תגלו שהבאתם אל השולחן את האביב הים תיכוני במלואו עוזו.
המצרכים:
לשרי הצלויות -
20 עגבניות שרי
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לשאר הסלט -
4 פאקוס
20 עלי גפן (טרים)
3 גבעולים קטנים תימין
4 גבעולי כוסברה
חופן נדיב צנובר
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות. מסירים את העוקץ מהעגבניות ומניחים בשלמותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה (מקפידים לא לערום את העגבניות זו על גבי זו).
- מוסיפים את שמן הזית, גבעולי הטימין המלח והפלפל. מערבבים בעזרת הידיים ומוודאים שהעגבניות משומנות מכן צדדיהן.
- צולים בתנור כ-12 דקות, העגבניות מוכנות כאשר קליפתן מקומטת מעט ומבריקה, הן רכות אבל לא נמעכות לחלוטין. מוצאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- חותכים את הפאקוס לאורכו לארבעה חלקים ופורסים למעיין קוביות עבות ומעבירים לקערת ערבוב.
- קוצצים את עלי הגפן דק ומוסיפים לקערה. מפרידים את עלי הכוסברה מן הגבעול הגס ומוסיפים בשלמותם.
- קולים את הצנובר - אפשר לקלות בתנור או על מחבת יבשה ולוהטת. בכל דרך שתבחרו חשוב להשגיח על הצנובר בזמן הקלייה, משך הקלייה הוא קצר והצנובר נוטה להשרף מהר. מצננים ומוסיפים לקערת הערבוב.
- בסמוך להגשה ולאחר שהעבניות הצטננו, מוספים את העגבניות ואת מרכיבי הרוטב, מערבבים בעדינות בעזרת הידיים ומגישים מיד.
המצרכים:
1 לבבות קיסר
15 שקדים ירוקים
10 עלי גפן (טריים)
1 אגס
1 בצל ירוק
4 גבעולי נענע
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ
1/4 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- חותכים את עלי הקיסר לרצועות יחסית רחבות (בערך 2 ס"מ, לא צריך למדוד - זה סלט לא עוגה), מעבירים לקערת ערבוב.
- מסירים את קודקוד השקדים (על קליפתם) ופורסים אותם לרוחב דק ככל שניתן, מוסיפים לקערה.
- מסירים את הגבעול של עלי הגפן וקוצצים דק.
- חותכים את דפנות האגס בסמוך לליבה (4 פרוסות עבות), פורסים לאורך לפרוסות דקות חותכים שוב לרוחב לשלושה חלקים (מתקבלים מעין מלבנים דקים או רצועות קצרות ורחבות), מוסיפים לקערה.
- מפרידים את עלי הנענע מן הגבעול וקוצצים דק. פורסים דק את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.
- בסמוך להגשה מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.