עוף ממולא באורז וצנוברים
המצרכים (ל-6 סועדים):
1 עוף שלם (במשקל 1.5-1.7 ק"ג)
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
מלח פלפל
1 כוס אורז
1/2 כף בהרט
2 כפות צנוברים
1/2 כפית קינמון
1 כף פפריקה
1/2 כפית כורכום
3 בצל, פרוס לטבעות
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז בסיר עד לריכוך, ומקררים.
- קולים מעט את הצנורבים במחבת עד להזהבה.
- בקערה מניחים את האורז, מוסיפים את הצנוברים, מתבלים במלח פלפל, בהרט וקינמון.
- ממלאים את העוף באורז המתובל ומושחים בשמן זית מעורבב עם פפריקה, כורכום, דבש מלח ופלפל, ומעסים את העוף.
- מניחים בתחתית התבנית את הבצל הפרוס, ומתבלים במעט מלח פלפל ושמן זית מניחים את העוף מעל.
- צולים את העוף בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות במשך כשעה.
קציצות דגים ברוטב חריימה
המצרכים (ל-4 סועדים):
1/2 ק"ג דג טחון (פילה מוסר ים, פילה בקלה, פילה קרפיון)
1 בצל, קצוץ
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח
קורט כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
לרוטב -
2 כפות שום טרי, כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף קימל טחון
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב - מערבבים בקערה את השום עם הפפריקה, הקימל ורסק העגבניות. מחממים את השמן בסיר ומסירים מהאש. מערבבים את תערובת התבלינים עם השמן החם. מחזירים לכיריים על להבה נמוכה, ומוסיפים בהדרגה כ-2 כוסות מים, לקבלת הסמיכות הרצויה. מבשלים כ-10 דקות.
- מכינים את הקציצות - מערבבים היטב את כל המרכיבים. מכינים קציצות ומחליקים אותן בעדינות לרוטב. מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה, בסיר לא מכוסה, מבלי לגעת בקציצות, כדי לשמור על שלמותן. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
אוסובוקו טלה וירקות שורש
מצרכים (ל-6 סועדים):
אוסובוקו טלה שלם על העצם במשקל 2-3 ק"ג
1/2 כוס שמן זית
4 בצלים קטנים, קלופים וחצויים
5 גזר בינוני, קילופים וחתוכים גס
3 שורש פטרוזיליה, קלופים וחצויים
5 ענפי כרפס
2 שורש סלרי
2 יח כרישה פרוסים
חופן עלי תימין
2 ראשי שום
3 עגבניות, פרוסות
3 כפות סילאן
1 כוס יין אדום
1 ליטר ציר ירקות או מים
2 כפות חרדל
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מושחים את הנתח בשמן זית וחרדל מתבלים במלח ופלפל, ומעסים היטב. מניחים את התימין בתחתית תבנית ואת העגבניות מעל. מניחים את נתח הטלה מעל הכל, ומפזרים מסביב את כל הירקות
- מוסיפים את היין ואת הציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ,צולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות 30-40 דקות.
- מכסים היטב בנייר אפייה ובנייר כסף, ומכניסים לתנור לטמפרטורה של 160 מעלות למשך שעתיים.
- להגשה - מניחים את הנתח על צלחת הגשה, מערבבים את הירקות והרוטב שנוצר, טועמים ומסדרים הכל מעל ומסביב לנתח. מומלץ להגיש עם לימון ליד.
סהר רפאל הוא השף של מסעדת "כרמים"