העוגה שכולם אוהבים: את העוגה הזאת אפשר לאכול עם הקפה של הבוקר או בסלון יחד עם המשפחה והאורחים - היא פשוטה, קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע. השף קונדיטור מיקי שמו חולק את המתכון שלו לעוגת תפוז וקוקוס, עוגה עסיסית וממכרת שמתאימה לכל מצב רוח.
עוגת תפוז וקוקוס
מיקי שמו
המצרכים (לתבנית קוטר 24 עם חור באמצע):
4 ביצים מידה L
1 כוס סוכר (240 גר')
2 כוסות קמח ללא גלוטן (280 גר')
2/3 כוס קוקוס טחון (70 גר')
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שמן קנולה
1/4 1 מיץ תפוזים
קליפת תפוז מסוכרת
לסירופ תפוזים:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את הסירופ - מרתיחים את המיץ תפוזים והסוכר, מעבירים לצנצנת ומקררים עד לשימוש.
- מקפיצים ביצים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
- מנפים קמח ואבקת אפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את מיץ התפוזים, הקוקוס, גרידת התפוז וקליפות התפוז המסוכרות – עד שהתערובת המתקבלת חלקה וללא גושים.
- מוזגים לתבנית משומנת ואופים כ-40-50 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מברישים את הסירופ הקר על העוגה ושומרים בכלי אטום כחמישה ימים.
מיקי שמו הוא השף של BOSCH