אופן ההכנה:
- ממרח אגוזים ושוקולד טבעי: במעבד מזון או בבלנדר, מעבדים את אגוזי הלוז הקלויים כ-10 דקות או עד שהתערובת הופכת לחמאת אגוזים.
- מוסיפים את יתר המרכיבים למעט המים, ומעבדים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
- בהדרגה מוסיפים את המים החמים לתערובת, ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וסמיכה. אם הבלנדר שלכם לא אוהב לעבד חומרים חמים, התחילו בערבוב התערובת עם מעט מים בכל פעם. בשלב הזה, התערובת תהפוך מעט דביקה, אל תדאגו, המשיכו להוסיף מים.
- בצק אוזני המן: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לבצק אחיד. מכדררים אותו לכדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומקמחים היטב את משטח העבודה והמערוך.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים אותו, מעבירים חלק אחד למשטח עבודה ואת החלק השני מחזירם למקרר.
- מקמחים את הבצק ומעבדים אותו עם הידיים עד שהוא אלסטי למגע ולא דביק מדי.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס. שמים במרכז כל עיגול כפית אחת מהממרח. מרימים שלושה קצוות ומהדקים היטב. שימו לב שהחלק הפנימי יהיה פחות מקומח, כדי שיידבק היטב.
- מניחים את כל אזני ההמן בתבנית ואופים 20-15 דקות עד שהבצק מזהיב. חשוב לא להגיע להשחמה. מוציאים, מצננים ומגישים.