אופן ההכנה:
- צולים את הירקות - מקלפים את ירקות השורש, עוטפים כל ירק בנפרד בנייר כסף, מתבלים במעט מלח, טימין ושמן זית וצולים על הגריל את הירקות העטופים עד לריכוך. את הבצל פורסים לעובי של 1 ס"מ, מושחים אותו בשמן זית וצורבים על גריל.
- חותכים את הירקות הצלויים לרבעים או לשישיות (תלוי בגודלם), מניחים בסיר ויוצקים מעל ציר עוף עד לכיסוי. מוסיפים פנימה את העלים, מתבלים במלח לפי הטעם ומבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות.
- מכינים את הדג - מתבלים את הדג במלח ופלפל, מחדירים לתוך הבטן שלו עלי זעתר ומושחים את העור במעט שמן זית. צולים את הדג על הגריל משני הצדדים, עד לקבלת גוון מעט שחום מבחוץ וורדרד מבפנים.
- הגשה - מניחים את הדג בצלחת, מוסיפים את התבשיל ומגישים מיד.
אלעד דגן וטל סומחי הם השפים של מסעדת "מנסורה" ביפו
פורסם לראשונה: 10:40, 27.09.23