
אוכל
(צילום: סיון שטרנבך)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 26 ס"מ
למלית:
500-400
גרם
תרד טרי, שטוף היטב, מיובש וקצוץ
5
יחידות
בצלים ירוקים, קצוצים דק
250
גרם
גבינת פטה או גבינה בולגרית, מגוררת גס
250
גרם
גבינת ריקוטה
2
יחידות
חלמונים
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כפית
סומק
קורט
אגוז מוסקט טחון
לבורקס:
1
חבילת
בצק פילו שהופשרה לילה במקרר
1/2
כוס
שמן זית או כמות זהה של חמאה מומסת
לציפוי:
חלמון טרוף עם 1 כפית מים
שומשום
:רשימת קניות עבור המתכון
זהוב וחם: מאפה פילו ממולא בתרד וגבינות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rkeiu11ag2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן בשמן זית.
- המלית: מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. כאשר מוסיפים את התרד כדאי למעוך אותו מעט, כדי להוריד מנפחו. מניחים בצד.
- מניחים דף פילו על משטח נקי, כשצידו הרחב פונה אליהם. מורחים אותו בשמן זית, מניחים עליו דף נוסף ומורחים גם אותו בשמן. בזמן העבודה מכסים את דפי הבצק שלא משתמשים בהם במגבת לחה, על מנת למנוע את התייבשותם.
- שמים תלותית של המלית לאורך הקצה של מלבן הבצק הקרוב אליכם ומגלגלים עליה את הבצק לגליל ארוך ומהודק. מורחים את חלקו העליון של הגליל בשמן זית ומלפפים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול.
- מניחים את השבלול במרכז התבנית המרופדת, כשהפתח של השבלול כלפי מטה. ממשיכים למלא ולגלגל את שאר העלים לגלילים ארוכים. מלפפים אותם סביב השבלול המרכזי, עד שמקבלים שבלול אחד גדול המגיע לקצוות התבנית.
- מושחים את השבלול בחלמון, זורים שומשום ואופים 40-30 דקות עד שהבורקס זהוב ואפוי. מגישים חם.
פורסם לראשונה: 01:29, 31.10.23