נורדן, מרום גולן

דאשה ואביב פתחו את נורדן ביוני 23 ובאוקטובר תיכננו לעשות פסטיבל גדול של בירות, נקניקיות, בשרים מהמעשנה וכל מנות הסטריט פוד הטעימות מהמסעדה שלהם במרום גולן. לפני חצי שנה ובעיצומה של המלחמה הם פתחו את דלתות המקום ומאז התעקשו להמשיך לעבוד למרות המלחמה והשפעותיה וגם האכילו המון מילואימניקים. מאז הפסקת האש הם פשוט מחכים לעוד סועדים שיבואו לטעום מהאוכל המעולה והבירה הביתית שאביב עושה.
מרום גולן, 053-7428031 ב׳-ה׳ 22:00-18:00, ו׳ ושבת 16:00-12:00
12 צפייה בגלריה
נורדן
נורדן
סטריט פוד. נורדן
(צילום: ארז דגן)

גלילטו, שדה נחמיה

בגלידרייה המופלאה הזו עושים ג'לטו איטלקי ועל כן היא נקראת גלילטו, הלחם המילים ג'לטו וגליל. במשך כל המלחמה המקום פעל כרגיל והחזיק את הראש מעל למים, גם בזכות מכירות במרכזי חלוקה. סעו לשדה נחמיה לטעום גלידה מעודנת ומתוקה במידה בטעמי לבנדר, שוקולד עם שברי שוקולד, פיסטוק, משמש, רום וצימוקים, אמרנה, וניל ועוד.
שדה נחמיה, 054-3651444 ימים א׳-ה׳ 17:00-12:00, ו׳ ושבת 16:00-12:00
12 צפייה בגלריה
גלידת 'גלילטו'
גלידת 'גלילטו'
גילידה מופלאה. גלילטו
(צילום: בן פרשיץ)

יקב רקנאטי, מרום גליל

לאחר דחייה של 14 חודשים מרכז המבקרים של יקב רקנאטי נפתח לקהל הרחב. במקום מתקיימים סיורים מודרכים וטעימות יין לצד גבינות, מטבלים, ולחמים של יצרני האזור ובימים חמישי ושישי מצטרף לתפריט היינות והגבינות תפריט טאפאסים מקומי.
אזור תעשייה דלתון, כשר, 04-6222288 ימים א׳-ה׳ 16:00-10:00, ו' 14:00-10:00, סגור בשבת
12 צפייה בגלריה
מרכז מבקרים רקנאטי
מרכז מבקרים רקנאטי
לא רק יין. מרכז המבקרים של רקנאטי
(צילום: אנצ'ו גוש)

טורקיז, עכו

לאט לאט גם עכו העתיקה מתמלאת מחדש בתנועה של מבקרים. מסעדת טורקיז היא בין המסעדות שנפתחות מחדש בציפייה לחזור ולארח סועדים בסמטה הקטנה והציורית בין השוק לנמל. סמיר אסדי, מייסד ומנהל המסעדה, מגיש כסלטים, בשרים, דגים טריים, וקינוחים מיוחדים, יש כאן מנסף משגע, מקלובה שהופכים מהסיר מול עיני הסועדים, וגם כנאפה יפהפיה ומפורסמת שאסור לפספס.
רחוב יוליוס קיסר, עכו, 072-3971189 ימים ג'-א' 18:00-10:00, סגור בימי שני
12 צפייה בגלריה
טורקיז, עכו
טורקיז, עכו
(צילום: תיקי גולן)

ביסטרו רום, חוות רום הר כמון

מסעדת השף של חוות רום ניצבת על צלע הר כמון ופונה לנוף עוצר נשימה. במסעדה, בניצוחו של שף נדב קורנפלד, אפשר למצוא תפריט מבוסס דגים, גבינות, נגיעה איטלקית והמון טריות, עם רכיבים הכי טריים שיש מהחקלאות של חוות רום ויישובי משגב. התפריט עונתי, טרי ורענן ומספק חוויה אמיתית של Farm to table וחיבור בין האדם לטבע והטבע לצלחת.
חוות רום הר כמון, כשר חלבי, 072-3941105 ימים א׳-ד׳, ו' 15:00-09:00, יום ה' 22:00-09:00, סגור בשבת
12 צפייה בגלריה
חוות רום
חוות רום
חוות רום
(צילום: תיקי גולן)

סלון מלכה, אזור תעשייה תפן

אסף לביא היה בעליהם של שני פאבים בתל אביב, והחליט לעזוב את העיר הגדולה לטובת הישוב האקולוגי כליל. שם הוא החל לחקור ולהתנסות בבישול הבירה, מה שהוביל למבשלת בירה מלכה שהוקמה ב-2006. מתחם הייצור של המבשלה עבר מקיבוץ יחיעם לאזור התעשייה תפן ופעל כל העת הזו למרות המצב. המסעדה מעוצבת כסלון ביתי, עם ערבי פיצה אגדיים והופעות מוזיקה חיות בימי חמישי.
אזור תעשייה תפן, כשר, 072-3971214 פתוח בימי ה׳ בלבד 24:00-18:00
12 צפייה בגלריה
 אסף ודן לביא, הבעלים של המבשלה
 אסף ודן לביא, הבעלים של המבשלה
אסף ודן לביא, הבעלים של המבשלה
(צילום: נחום סגל)

מושבוץ, רמות

מסעדת הבשר הכפרית והמופלאה שמשקיפה על הכנרת ומציעה תפריט בשרים מקומיים. המקום היה סגור במשך חודשים, ובפוסט מרגש בפייסבוק הם הודיעו לפני כמה שבועות שהם חוזרים לארח ולהגיש את ההמבורגר האלמותי שלהם, את נתחי הבשר שהם מהטובים בארץ, ובכלל תפריט שכל כולו חומרי גלם מרמת הגולן, כולל פירות וירקות ממשק רגב השייך לארז רגב, בעלי המסעדה ואיש שעושה Farm to table כהלכתו.
דליות 36, רמות, 04-6795095 ב'-ד' 20:00-13:00, ה' 21:00-13:00, ו' 21:30-13:00, שבת 18:00-12:00, סגור בימי ראשון.
12 צפייה בגלריה
מושבוץ
מושבוץ
נתחי בשר מהטובים בארץ. מושבוץ
(צילום: עידן פורמן)

קורון פטיסרי, לוחמי הגטאות

עטר טורנוא, הראש והלב והידיים מאחורי קורון פטיסרי, פתחה את הקונדיטוריה שלה מחדש לא הרבה זמן אחרי השבעה באוקטובר. גם כשלא היו לקוחות, היא עבדה, גם באזעקות, היא עבדה. עכשיו שוב משתרך תור מול הוויטרינות של המקום היפה בקיבוץ לוחמי הגטאות. מאפים מלוחים מעניינים, מאפים מתוקים מפתים, כריכים יצירתיים, קפה ומשקאות וגם המון עוגיות ועוגות לכריסמס וסופגניות כמובן לקראת חנוכה, הכול מול המדשאות המוריקות ובאווירה קיבוצית פסטורלית.
לוחמי הגטאות, כשר, 077-9386482 ימים א׳-ו׳ 14:00-08:00, סגור בשבת
12 צפייה בגלריה
קורון פטיסרי, לוחמי הגטאות
קורון פטיסרי, לוחמי הגטאות
מאפים מפתים. קורון פטיסרי
(צילום: נחום סגל)

אלקע בר, עין זיוון

פודטראק עם תפריט שעושה כבוד לגידולים החקלאיים וחומרי הגלם המקומיים: כריכים יוצאי דופן, פוקאצ׳ות עם תוספות, בייגלים, סלטים, פרייד צ׳יקן, קפה ואלכוהול ועוד. העסק היה מושבת במשך כמה חודשים, בחודש מאי הם הצליחו לפתוח מחדש, והפעם עם שולחנות וכיסאות באזור מקורה ומזמין בתוך קיבוץ עין זיוון הפסטורלי.
קיבוץ עין זיוון, 054-4735990 ימים ג׳-ה׳ 15:00-09:00, ו׳ ושבת 16:00-09:00
12 צפייה בגלריה
אלקע בר
אלקע בר
עושים כבוד לחקלאים. אלקע בר
(צילום: תאיר מלכה)

בית רונא, מושב כחל

מסעדה ותיקה קטנטנה וביתית שבה מגישה עירית רונא ארוחת שף במחיר קבוע, אבל עם תפריט עונתי משתנה. יש כאן מנות יצירתיות עם בשרים, ירקות וחומרי גלם שנבחרים בקפידה, צלחות מסוגננות, סלטים ולחמים, והכול בניחוח גלילי מקומי ואל מול נוף הכנרת. זוהי ארוחה ארוכה ואיטית שנהנים בה מבקבוק יין וממנות המוגשות למרכז השולחן לחלוקה, המותאמות גם לבקשות מיוחדות של צמחונים או טבעונים.
מושב כחל, 052-3805349 בהזמנה מראש בלבד

טיביס, ורד הגליל

סטייקהאוס בן עשר שנים של שף חיים טיבי, שמגיש ארוחות נפלאות של נתחי בשר ומנות צד עם פרשנות גלילית כמו פסטה עבודת יד, קצת דגים, סלטים ועוד. גולת הכותרת היא כמובן סטייקים מיושנים, עשויים במיומנות ומוגשים בשירות נעים וידעני. למסעדה חדר יין מרשים וחצר שאפשר לאכול בה באוויר הפתוח. המקום הוותיק מנוסה באירוח משפחות וקבוצות ונמצא במיקום נפלא למטיילים באזור צפון הכנרת.
חוות נופש ורד הגליל, 04-6330885 א׳-שבת 22:00-12:30
12 צפייה בגלריה
גולת הכותרת: הסטייק
גולת הכותרת: הסטייק
גולת הכותרת: הסטייק
(צילום: בועז לביא)

לוטם דרעי ביסטרו שף, שכניה

בבוקר מעין בייקרי, ובערב ביסטרו שף. לוטם דרעי מציג את סך כל כשרונותיו, אם זה במאפים ובצקים נפלאים שנאפו השכם בבוקר, קישים, עוגות וקינוחים, סלטים רעננים, ארוחת בראנץ׳ משגעת, ברוסקטות, קובנה, בורקסים - והכול עבודת יד - ואם זה בארוחת הערב, עם פסטות, דגים, ירקות, פיצות ועוד. המסעדה שופצה לאחרונה, החלל בהיר ומואר ויש גם חצר ירוקה ופורחת.
שכניה, כשר, 054-6847376 א'-ג' 15:00-08:00, ד'-ה' 21:00-08:00, ו' 14:00-08:00, שבת 22:00-18:00

פיצה פרסקה, אפיקים

הפיצה הנאפוליטנית של יוני אברהם, שזכתה לאחרונה להיכנס לרשימת הפיצות המבטיחות של 2024 של fifty top pizza, נמצאת בקיבוץ אפיקים, בין מטעי הבננות ושדות החיטה. זהו מקום מיוחד, עם טאבון איטלקי ענק במרכזו, שלוקחים בו ברצינות את הכול, מהקמחים והבצק ועד העגבניות והבלסמי. הפיצות כאן פנטסטיות - עם שוליים תפוחים ומנומרים מהטאבון הלוהט ותוספות מעניינות ויוצאות דופן, לצד הקלאסיקות המוכרות וכמה מנות פסטה וסלטים, קוקטיילים ויין להשלים את החוויה.
קיבוץ אפיקים,04-8276366 ב׳-ג׳-ד׳-ו׳ 22:00-18:00, ה׳ ושבת 22:30-18:00
12 צפייה בגלריה
פיצה פרסקה
פיצה פרסקה
פנטסטית. פיצה פרסקה
(צילום: נחום סגל)

בורגר פלייס, מג'דל שמס

כנראה ההמבורגר הכי צפוני בארץ, בטוח הכי גבוה. המבורגרייה צעירה וגראנג'ית שנמצאת תחת בית מגורים שבו מבשלים לעיתים גם ארוחות דרוזיות קלאסיות לקבוצות. במסעדה תמצאו מנות המבורגר מקוריות ומושקעות, תוספות מושחתות, צ׳יפס ומטוגנים אחרים. ההמבורגר כאן נעשה על הפלאנצ׳ה עם גבינות נמסות, תוספות של בשרים ונקניקים שונים, הום פרייז וכמובן קוקטיילים ובירות. עצירת חובה בדרך לחרמון שייפתח בקרוב אמן.
מג'דל שמס, 050-223-2146 פתוח מדי יום 24:00-12:00
12 צפייה בגלריה
בורגר פלייס
בורגר פלייס
אווירה צעירה. בורגר פלייס
(צילום: לין לוי)

מעדניית מזאטי, בני יהודה

לא כל יום נפתח מקום חדש באזור הזה, ובטח לא בתקופה האחרונה, אבל כנגד כל הסיכויים לפני כמה חודשים נפתחה מעדניית מזאטי הקטנה והמקסימה. תמצאו בה מוצרי מעדנייה מכל מיני מקומות בעולם, גבינות, ממרחים, בשרים, זיתים, דגים כבושים, יין ובירות, אבל גולת הכותרת היא כריכים שמנמנים בלחם ג'בטה שעושים כאן במקום, עם בשרים חמים בפנים, ירקות קראנצ'יים וממרחים טובים.
בני יהודה כיכר ראשית, 050-9859444 א'-ה' 19:00-10:00, ו' 15:00-09:00, שבת 16:00-11:00