אופן ההכנה (24-20 ריבועים בתבנית בגודל 25X30ס"מ או בקוטר 26ס"מ):
- הבצק והפירורים: שמים במעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר, המלח וקליפת הלימון ומעבדים לתערובת אחידה. מנקים את הדפנות, מוסיפים את הביצה ומעבדים בפולסים קצרים. מנקים שוב את הדפנות, מוסיפים את הקמח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים גדולים ולא יותר. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומאחדים אותו. לוקחים רבע מהבצק, עוטפים בניילון נצמד. את היתר משטחים מעט וגם עוטפים בניילון נצמד. שומרים את שניהם במקרר לפחות כשעה.
- המלית: שמים בסיר את מרכיביה, למעט החמאה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מעבירים לכלי אחר ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את 3/4הבצק למלבן במידות התבנית ובעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית ומתאימים אותו למידותיה. משטחים את מלית הפרג על הבצק. מגררים בפומפייה גסה את רבע הבצק שנותר על המלית, בצורה אחידה.
- אופים בתנור כ-40 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.