המסעדות באתונה מגלות יצירתיות רבה מתמיד הכוללת תפריטים עשירים, שפים מכל העולם וכמובן מחירים מצחיקים שיגרמו לנם לעלות על הטיסה הראשונה ליוון. לפניכם 15 מסעדות שכדאי לשלב בחופשת הקיץ הקרובה באתונה, ואם עוד לא הזמנתם כרטיס - אז זה הזמן.
עוד כתבות בערוץ האוכל:
1. קלימטריה | Klimatria
סגנון: אוכל יווני, מוזיקה וריקודים
טברנה משפחתית שהחלה את דרכה בשנת 1927, ומציעה אוכל ים-תיכוני, מוזיקה וריקודים, או בקיצור - השילוב היווני המנצח.
ומה אוכלים שם? "טיז אורס" - מגש עם נתחי בשר בגריל, שיספק עבורכם את כל מה שאתם צריכים ורוצים כשהרעב משתלט עליכם. על המגש המפואר, מסודרות להן בקפידה צלעות כבש, צלעות חזיר ו-"ביפטקיה" - קציצות בשר צלויות ומתובלות. ובהתחשב בכך שהתרגום ל"קלימטריה" בעברית הוא "ענבי יין", אין זה מפתיע שגם היין שמוגש כאן לא פחות ממצוין.
- כתובת: Pl. Theatrou 2, אתונה
- לפרטים: 6629 0321 21 30+
2. סטרופי | Stofi
סגנון: סעודת מלכים עם נוף לאקרופוליס
הנוף של האקרופוליס - הנמצאת במרכזה ההיסטורי של אתונה העתיקה, וכוללת מבנים ושרידים ארכאולוגיים רבים מתקופת הזוהר של אתונה - הנשקף ממרפסת הגג של מסעדת "סטרופי", הוא מהמרשימים ביותר בעיר, וזו כבר סיבה מצוינת לפקוד את המסעדה הזו.
סיבה נוספת להגיע לכאן היא התפריט המדהים בפני עצמו, שמורכב ממאכלים יווניים מסורתיים וממנות קטנות המתאימות לחלוקה כמו חצילים מעושנים וצזיקי שהוא, ככל הנראה, יהיה בעל המרקם החלק ביותר שתאכלו אי פעם. המלצה שלנו: לכו גם על המנה הקלאסית והמעולה של טלה צלוי במילוי גבינה יוונית, מדובר בשילוב מנצח.
- כתובת: Rovertou Galli 25, אתונה
- לפרטים: 4130 0921 21 30+
3. ורולקו | Varoulko
סגנון: כוכב מישלן על שפת הים
המסעדה הבאה נחשבת לאחד מאתרי הנוף האלגנטיים ביותר בעיר, המאפשר נקודת תצפית טובה על נמל מיקרולימאנו שממול ועל סירות המפרש, היאכטות המפוארות וסירות הדיג הקטנות העוגנות בו.
במסעדה, שהוקמה ומנוהלת על ידי השף מכוכב המישלן, לפטריס לזרו, המתמחה במטבח היווני, מגישים מנות יווניות מסורתיות לצד מאכלי ים יצירתיים ומופלאים, חלקם אף מפתיעים למדי. כך למשל, תוכלו לטעום שם מוסקה במילוי של בשר סרטנים ופסטה פסטו בשילוב של דיונון צלוי. המלצה שלנו: אל תוותרו על טעימה ממנת התמנון המעושן שמבושל ומוגש לצד ירקות בר.
- כתובת: Akti Koumoundourou 52, פיראוס
- לפרטים: 8400 0522 21 30+
4. נייד אנד איזי | Nice ‘n’ Easy
סגנון: אוכל יווני מקומי
הביסטרו הבא שם דגש על תוצרת אורגנית - מארזי ירקות מקומיים, פסטה מסורתית ומנות לבביות המשלבות גם בשר ממגדלים ברי קיימא. המקום עצמו מעוצב בסגנון הוליוודי של שנות החמישים (אפילו השם של המקום הוא בהשראת שיר של פרנק סינטרה), ומשרה אווירה נינוחה ושלווה.
בין מנות הדגל שבתפריט: "בוגי ובקאל" - שיפוד עוף מושרה בבירה יוונית עם עגבניות מיובשות, ומנת פסטה קופולה עם קישואים ובשר תאו ברוטב פיקנטי.
- כתובת: Omirou 60, אתונה
- לפרטים: 7201 0361 21 30+
5. טו קאטי אלו | To Kati Allo
סגנון: טברנה יוונית שכונתית
במורד רחוב קטן, סמוך לפינת מוזיאון האקרופוליס, פועלת טברנה יוונית המנוהלת על ידי שני דורות של משפחת בסטקלוס במשך למעלה מ-30 שנה.
כאן, יגישו לכם מנות מסורתיות אותן מכינים במטבח הפתוח שבמקום ממתכונים שעוברים בירושה מדור לדור. את הארוחה עצמה, תסעדו בחלל האוכל המעוצב באיפוק רב אך כזה שיעניק לכם תחושה של בית, אמנם בית יווני - אבל בית . אגב, אין במקום תפריט אלא מנות קבועות המוגשות לשולחן מיד עם צאתן מהתנור.
- כתובת: Chatzichristou 12, אתונה
- לפרטים: 3071 0922 21 30+
6. או קוסטס | O Kostas
סגנון: אוכל רחוב שכיף לזלול על הדרך
בלתי אפשרי להגיע לאתונה, ולא לאכול - לפחות פעם אחת - גירוס איכותי. אם אתם נמנים על חובבי הלאפה הממולאת בבשר צלוי, בצל, עגבניות, חסה ולרוב גם צזיקי - אין סיכוי שלא תחבבו את הגירוס העסיסיים והטעימים, שנחשבים לטובים באתונה, שקוסטס מכין ומגיש בדוכן הצנוע שלו.
שימו לב: אם תגיעו למקום בשעות הצהריים, סביר כי תפגשו תור ארוך המשתרך מחוץ לדוכן שנמצא במרכז הרחוב, ללא כל קישוטים או גינונים, רק איכות וגירוס טעימים במיוחד.
- כתובת: Pentelis 5, אתונה
- לפרטים: 8502 0322 21 30+
7. לוקומאדס | Lukumades
סגנון: קינוחים מסורתיים עם שדרוג
בדומה אלינו, ברוב מדינות אירופה מציעים גרסה (אחת או יותר) למאפי הבצק המטוגנים שלעיתים גם זוכים למילוי, ואצלנו נהוג לאכול בעיקר בחנוכה. ביוון, הסופגניות השנויות במחלוקת נקראות "לוקומאדס" והן מגיעות בצורה של כדורי בצק קטנים ומטוגנים, עם תוספת של דבש יווני וקינמון מלמעלה. וכן, היוונים ממש לא מחכים עד חודש דצמבר כדי לזלול אותן.
בבית הקפה "לוקומאדס" אפשר לזלול אותן לאורך כל השנה, והמקומיים אכן פוקדים את המקום לאורך כל שעות היום. אגב, הדבש והקינמון נחשבים אומנם לתוספות המסורתיות של הסופגניות הללו, אבל ב"לוקומאדס" תוכלו לשדרג את המנה בעזרת תוספות יצירתיות, סירופים מטפטפים וגלידת שמנת עם מסטיקה (שרף מעץ המסטיק).
- כתובת: Aiolou 21, אתונה
- לפרטים: 0880 0321 21 30+
8. היטרה | Hytra
סגנון: תפריט עונתי עם כוכב מישלן
המטבח היווני, מוצג באופן אלגנטי למדי במסעדה מכוכבת המישלן הזו, שנמצאת בקומה השישית של מרכז התרבות "אונאסיס". התפריט כאן הוא עונתי ומורכב ממנות בשר ופירות ים בשילוב של הרבה עשבי תיבול וירקות טריים - המגיעים כולם ממקורות הסמוכים למסעדה.
תפריט הטעימות במקום, יגרום לאלו שאינם בקיאים במטבח היווני ובמה שיש לו להציע, לערוך היכרות עם הטעמים הייחודיים שלו באמצעות מנות כמו קרפצ'יו בס ים וחזיר המבושל בתפוזים. מומלץ שלא לוותר גם על הקינוחים המוגשים במקום, שכוללים גם הם חומרי גלם מקומיים ומשלבים בין טעמים באופן יצירתי להפליא.
- כתובת: Leof. Andrea Siggrou 107-109, אתונה
- לפרטים: 6767 0331 21 30+
9. אוריזונטס | Orizontes
סגנון: רומנטי ומסורתי
המסעדה הבאה נמצאת על הגבעה של ליקבטוס - אחת הפסגות הגבוהות ביותר באתונה, ויש הסבורים כי הנוף של אוריזונטס הנשקף ממנה, זהה לצפייה באלים המיתולוגיים. מומלץ להגיע לכאן בשעת השקיעה, לשבת על המרפסת ולתצפת על האקרופוליס, על הים האגאי ועל העיר השרועה מטה. מבטיחים לכם שהנוף המושלם הזה, יגרום לכם לתחושה שאתם סועדים על האולימפוס.
לצד הנוף המשגע הנשקף ממנה, "אוריזונטס" זוכה לשבחים רבים גם בזכות התפריט שהיא מציעה, הכולל מנות ים-תיכוניות העשויות ממרכיבים עונתיים ומתוצרת מקומית. המלצה שלנו: לכו על מנת החזיר עם ירקות בגבינת פטה, דבש ושומשום. מדובר במנה עשירה, טעימה מאוד ובעלת מרקם נימוח במיוחד.
- כתובת:Aristippou 1, אתונה
- לפרטים: 0701 0721 21 30+
10. טא קרמנלידיקה טו פאני | Ta Karamanlidika Tou Fani
סגנון: אוכל יווני מהיר ואותנטי
המקום הבא משלב בין מסבאה למעדנייה, ופועל במבנה המעוצב בסגנון ניאו-קאסי. בכניסה למקום, פועלת המעדנייה המציעה מערך מתוקתק של גבינות יווניות ובשרים קרים המיוצרים בתוצרת יוונית מקומית.
בהמשך נמצאת המסעדה המגישה מנות אזוריות מסורתיות כמו חצילים מטוגנים וקישואים ברוטב קפדוקיאני ומנה של גבינת סגנאקי המוגשת עם בשר מיובש בסגנון פסטרמה לצד נקניקיות וביצים.
- כתובת: Sokratous 1, אתונה
- לפרטים: 4184 0325 21 30+
11. פאנקי גורמה | Funky Gourmet
סגנון: השם פשוט, אך המנות הן לגמרי גורמה
התפריט ב"פאנקי גורמה", הוא תוצאה של השילוב בין מדע לאוכל משובח המוגש במסעדה בעלת כוכב מישלן. השפים במקום חוצים גבולות עם מרקמים ייחודיים, צורות וטעמים, הבאים לידי ביטוי בתפריטים המולקולריים שמוגשים במקום.
למרות העובדה שמדובר כאן בחוויה קולינרית יותר מאשר בארוחה של ממש, לא תצאו מהמקום רעבים ויש סיכוי שאפילו תתמלאו בתחושת גאווה בסיום הארוחה, שכן כדי לאכול מנה של דיונון עם עוגיות אוריאו דרוש אומץ, וכך גם ליתר המנות שבתפריט המשלבות בין חדשנות לאוכל יווני מסורתי.
- כתובת: Keramikos 1, אתונה
- לפרטים: 2727 0524 21 30+
12. סיישל | Seychelles
סגנון: "שרינג" בסטייל יווני
ברחוב עמוס טברנות ובתי מרזח, מסעדת "סיישל" משמשת אי מפלט מכל ההמולה והרעש; תפריט השף במסעדה מורכב ממנות מתוצרת מקומית המיוצרות במקום בדיוק מופלא.
בין היתר, תוכלו למצוא שם מנות סלטים למיניהן, תמנון המוגש על תבשיל קינואה עם עדשים שחורות ובמיה וגם פלאפל עגבניות, שטעמו ייחרט בזיכרונכם זמן רב לאחר שובכם ארצה.
- כתובת: Keramikou 49, אתונה
- לפרטים: 4789 1183 21 30+
13. אוזרי לסבוס | Ouzeri Lesvos
סגנון: טברנה מסורתית עם דגים טריים
הטברנה המשפחתית בעלת סגנון העיצוב המקושקש והקיטשי למדי - עלולה להטעות אתכם ממבט ראשון, ולגרום לכם להניח כי התפריט כאן אינו כולל מנות איכותיות. אז לא, ב"אוזרי לסבוס" תוכלו ליהנות מהדגים הטריים והטובים ביותר באתונה - שמוגשים כאן בשלל אופני הכנה.
מה אוכלים שם? מוליות אדומות מטוגנות, מולים במילוי גבינה, כדורי בשר מעולים ומנות נוספות, שאת כולן כיף ללוות באוזו איכותי המיוצר על ידי בני המשפחה. סיבה נוספת להגיע לכאן, מלבד האוכל המשובח, היא העובדה שחלק גדול מהאקשן המעניין ביותר בעיר - מתרחש דווקא על המדרכה הניצבת מול המסעדה.
- כתובת: Emmanouil Benaki 38, אתונה
- לפרטים: 4525 0381 21 30+
14. הכבשה השחורה | Mavro Provato
סגנון: מושלם למנות קיציות קטנות
מאז שנת 2012, נחשבת המסעדה הזו למקום עם המנות הראשונות הטובות ביותר בשכונת פרגאטי. בין המנות הפופולריות בתפריט, אלו שבזכותן קטפה את התואר המכובד, אפשר למצוא מאפה גבינת גראביירה עם דבש וזרעי בצל שחור ומאפים קטנים ממולאים בפסטרמה שמכינים במקום, גבינת גאודה ועגבניות. כיף גדול, וגם המחירים נמוכים למדי.
- כתובת: Arrianou 31, אתונה
- לפרטים: 3466 0722 21 30+
15. טברנה אפירוס | Epirus
סגנון: תפריט עונתי באווירת שוק
אם אתם מחפשים אוכל מקומי, כזה שתושבי אתונה נוהגים לאכול במהלך היום-יום שלהם ובאווירה של שוק - נסו את "אפירוס", הפועלת בלב השוק המרכזי בעיר ומציע תפריט המשתנה מידי יום בהתאם לתוצרת היומית בשוק.
בין היתר, תוכלו למצוא שם את מנת הסוצוקאקי המעולה שהיא, למעשה, נזיד עגבניות עם במיה וכדורי בשר גדולים המתובלים בכמון וקינמון וגם מרק משתנה, שמוגש שם מידי יום ואפילו בשעות הבוקר.
- כתובת: Filopimenos 4, אתונה
- לפרטים: 0773 0324 21 30+