אופן ההכנה:
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה מוכנה והאפונה רכה.
- מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים, כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.
- מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה ומוסיפים את הטונה והגבינה הצפתית.
- מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, יוצקים על סלט הפסטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
המתכון באדיבות "מחלבות גד"