סלט פסטה עם טונה, אפונה וגבינה צפתית
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
7
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1
חב'
פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
3
כוסות
אפונה מוקפאת
1
כף
שמן זית
200
גרם
גבינה צפתית מעודנת, מסוננת וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
2
קופסאות
טונה משומרת (160 גרם כל אחת) מסוננות היטב מנוזלים
1/2
כוס
עירית קצוצה דק
לרוטב:
1/3
כוס
שמן זית
2
כפות
חומץ בן יין לבן
1
כף
מיץ לימון
2
יח'
שיני שום כתושות
1
כפית
חרדל דיז'ון חלק
מלח
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה מוכנה והאפונה רכה.
  2. מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים, כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.
  3. מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה ומוסיפים את הטונה והגבינה הצפתית.
  4. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, יוצקים על סלט הפסטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
המתכון באדיבות "מחלבות גד"