מרק גריסי פנינה, קדירת ירקות של חורף, קציצות עוף נימוחות ברוטב לימוני -נופר זוהר
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
22
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כפית שטוחה
כורכום
לקציצות:
600
גרם
פילה עוף
טחון
4
תפוחי אדמה בינוניים
מבושלים עם הקליפה (450 גרם)
1
בצל לבן
מגורר (220 גרם)
1/2
צרור
פטרוזיליה
קצוץ בסכין ללא גבעולים
1/2
צרור
כוסברה
קצוץ בסכין עם הגבעול
7
ענפי
שמיר
קצוצים בלי הגבעול התחתו
4
ביצים
(גודל מדיום)
4
כפות גדושות
פירורי לחם או קמח מצה
1/2 1
כף
מלח דק
1
כף עם בטן
פלפל שחור גרוס
1
כפית
ראס אל חנות
1/4
כפית
סודה לשתייה
2
כוסות
שמן קנולה
לטיגון חצי עמוק
לרוטב הלימוני:
2
יחידות
פלפל שושקה
יבש
5
שיני שום
פרוסות לטבעות
1
כפית
מלח ים אטלנטי
1
כפית
סוכר
1
קורט
משיה
3-2
פרוסות
לימון כבוש
1
כוס
מים
4
כפות
שמן חמניות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מבשלים תפוחי האדמה בסיר עם מים עם הקליפה עד לריכוך מלא, מסננים מהנוזלים, קולפים מועכים לפירה.
  2. שמים את כל חומרי הגלם של הקציצות לתוך קערה ולשים את המסה היטב.
  3. אחרי שסיימנו ללוש, מוסיפים פירורי לחם או קמח מצה.
  4. מסדרים נייר אפייה על השיש ומכינים קערת מים לידיים. לוקחים ממסת הקציצות כדור בינוני ומעצבים אותו תוך כדי הרטבת הידיים כדי שהקציצות יצאו חלקות ויציבות.
  5. מחממים שמן בסיר רחב או במחבת, ומטגנים את הקציצות טיגון חצי עמוק משני הצדדים, עד לקבלת צבע זהוב. לאחר הטיגון מוציאים את הקציצות לנייר סופג באמצעות מלקחיים.
  6. מכינים את הרוטב - שמים בסיר רחב שמן חמניות ומוסיפים את שיני השום ופלפל שושקה יבש, חצוי ונקי מגרעינים. מוסיפים כורכום, סוכר, מלח, משיה, פרוסות לימון כבוש ומים.
  7. מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך מספר דקות.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית