אופן ההכנה:
- מבשלים תפוחי האדמה בסיר עם מים עם הקליפה עד לריכוך מלא, מסננים מהנוזלים, קולפים מועכים לפירה.
- שמים את כל חומרי הגלם של הקציצות לתוך קערה ולשים את המסה היטב.
- אחרי שסיימנו ללוש, מוסיפים פירורי לחם או קמח מצה.
- מסדרים נייר אפייה על השיש ומכינים קערת מים לידיים. לוקחים ממסת הקציצות כדור בינוני ומעצבים אותו תוך כדי הרטבת הידיים כדי שהקציצות יצאו חלקות ויציבות.
- מחממים שמן בסיר רחב או במחבת, ומטגנים את הקציצות טיגון חצי עמוק משני הצדדים, עד לקבלת צבע זהוב. לאחר הטיגון מוציאים את הקציצות לנייר סופג באמצעות מלקחיים.
- מכינים את הרוטב - שמים בסיר רחב שמן חמניות ומוסיפים את שיני השום ופלפל שושקה יבש, חצוי ונקי מגרעינים. מוסיפים כורכום, סוכר, מלח, משיה, פרוסות לימון כבוש ומים.
- מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך מספר דקות.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית