לחמניות ביס לפסח אסתר דורון צרפתי
כשר
זמן הכנה
35 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
2
כוסות
מים רותחים
1/2
כוס
שמן קנולה
1
כפית
מלח
1
כפית
סוכר
1/2/ 1
כוסות
קמח מצה
1
כפית
אבקת אפייה
4
יחידות
ביצים
גודל L
שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה (לקישוט)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה. יוצקים את תערובת המים והשמן לקערה עם הקמח וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים ביצה אחת וטורפים עד שהיא נטמעת בבצק. משלבים ככה את יתר הביצים וטורפים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק לשק זילוף.
  5. מזלפים לחמניות בגודל ביס וזורים מעל שומשום או גרעינים (אם משתמשים).
  6. אופים 45 דקות, מוציאים ומניחים להתייצבות לכמה שעות לפני ההגשה.
עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"