אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
16
מצרכים
20
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בצק:
1
כוס
מים
חמימים
1/2 1
כפות
שמרים יבשים
600
גרם
קמח
1/2
כוס
שמן
2
ביצים
1/4
כוס
סוכר
1
כפית
תמצית וניל
קורט
מלח
1
כף
ערק/וודקה
שמן לטיגון עמוק
קרם אוריאו:
250
מ"ל
שמנת מתוקה
1
כף
אבקת אינסטנט פודינג
6
יחידות
עוגיות אוריאו
מילוי גנש:
100
מ"ל
שמנת מתוקה
3/4 כוס
180
מ"ל
שוקולד חלב
קישוט:
אבקת סוכר, קצפת, סוכריות קליק, עוגיות אוריאו וכו'
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. יוצקים לקערת המיקסר את המים ומוסיפים את השמרים. מערבבים כשתי דקות. מוסיפים את הקמח, השמן, הביצים, הסוכר והווניל ולשם במהירות בינונית כ-7 דקות. מוסיפים את המלח ואת הוודקה ולשים 2 דקות.
  2. מעצבים לכדור, מניחים בקערה, מכסים ומניחים כשעתיים בצד, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. גוזרים נייר אפייה ל- 20 ריבועים בגודל סופגניות. מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות ומגלגלים כל אחת מהן לכדור חלק. מניחים כל אחד מהם על חתיכת נייר אפייה ומניחים לתפיחה של כ-40 דקות.
  4. שמים שמן לטיגון עמוק בסיר ומחממים אותו ל-160 מעלות ומשאירים את האש על להבה נמוכה, כדי שהשמן לא יבעבע.
  5. לוקחים ריבוע נייר אפייה עם הבצק התפוח ומניחים בזהירות בתוך השמן. מטגנים את הסופגניות כמה דקות מכל צד, עד שהן מתחילות להשחים. מעבירים לנייר סופג.
  6. קרם אוריאו: יוצקים לקערת המיקסר את השמנת, מוסיפים את הפודינג ומקציפים כ-2 דקות עד שהקצפת יציבה. מרסקים את העוגיות ומוסיפים אותן לקרם בתנועות קיפול. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד למילוי.
  7. גנש שוקולד: מביאים את השמנת לרתיחה עדינה (במיקרוגל או בסיר). יוצקים את השמנת על השוקולד הקצוץ ומחכים כדקה עד להמסתו. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לשקית זילוף ומצננים במקפיא כ-10 דקות.
  8. כאשר הסופגניות בטמפרטורת החדר, ממלאים אותן בגנאש שהכנו ומעטרים בקרם האוריאו ובאבקת סוכר, קצפת, סוכריות קליק, שברי עוגיות אוריאו ועוד.