בלינצ'ס במילוי גבינת שמנת

צ'רלי פדידה
המצרכים (ל-10-8 יחידות):
לבלילת הקרפ - 1 כוס קמח 1 כף סוכר 1/2 1 כוסות חלב 2 ביצים מספר 2 מעט שמן תירס
למילוי - 500 גר' גבינת שמנת 4 כפות סוכר 1 כף קורנפלור
לרוטב - משמש, אפרסק, נקטרינה, חתוכים לרבעים או לפרוסות 1 כפית סוכר חום 1 כפית חמאה
1 צפייה בגלריה
צ'רלי פדידה בלינצ'ס
צ'רלי פדידה בלינצ'ס
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקרפ - בקערה גדולה טורפים היטב בעזרת מטרפה את כל מרכיבי הבלילה, עד לקבלת תערובת אחידה, ומסננים במסננת דקה.
  2. במחבת טפלון מחוממת בקוטר 15 ס"מ יוצקים שכבה דקה מהבלילה (הבלילה אמורה לכסות את כל פני המחבת), ומטגנים משני הצדדים במשך דקה. מוצאים מהמחבת ומעבירים לצינון על גבי מגבת (לרוב הקרפ הראשון אינו יוצא טוב, אז אל תיבהלו). חוזרים על אותה פעולה עם שאר הקרפים, ומניחים בצד.
  3. מכינים את המילוי - מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הקורנפלור, עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים את הקורנפלור בהדרגתיות כדי למנוע גושים (תפקידו של הקורנפלור הוא לייבש את המסה כך שלא תיזל במהלך טיגון הקרפ).
  4. מגלגלים את הקרפ - מניחים את הקרפ על שולחן עבודה, יוצקים במרכזו כף מגבינת השמנת, ומתחילים לקפל קיפול מעטפה (יש להדק מעט את הקרפ על מנת שלא יתפרק במהלך הטיגון).
  5. מטגנים את הקרפ - במחבת טפלון מחוממת עם כפית חמאה, מטגנים את הקרפים על אש בינונית במשך כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה ולקבלת מרקם פריך.
  6. מכינים את הרוטב - במחבת מחוממת עם חמאה וסוכר חום מטגנים את הפירות החתוכים עד לקבלת גוון זהוב (היזהרו שלא לשרוף את התערובת). יוצקים את הרוטב על הבלינצ'סים, ומגישים.
פורסם לראשונה: 14:07, 31.05.22