אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות גדולות ומערבבים בקערה עם מעט שמן זית. משטחים בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד להשחמה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- במקביל מחממים בסיר גדול ורחב שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים השום והפלפל החריף ומטגנים עד להזהבה (מקפידים שהשום לא יישרף, כי אז הוא יהפוך למריר).
- מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את החצילים ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים דקה.
- מחלקים את הפסטה לצלחות, ומפזרים על כל מנה גושים של ריקוטה ועלי בזיליקום.