פסטה ברוטב עגבניות עם חצילים קלויים וריקוטה פרסקה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חבילה
פסטה
קצרה
2
יחידות
חצילים
מעט
שמן זית
2
קופסאות
עגבניות
חתוכות לקוביות (מומלץ מתוצרת איטליה)
4
יחידות
שיני שום
פרוסות דק
1
יחידות
פלפל צ'ילי
טרי חתוך לטבעות
300
גרם
גבינת ריקוטה
פרסקה
חופן
עלי בזיליקום
טריים
מעט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות גדולות ומערבבים בקערה עם מעט שמן זית. משטחים בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד להשחמה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  3. במקביל מחממים בסיר גדול ורחב שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים השום והפלפל החריף ומטגנים עד להזהבה (מקפידים שהשום לא יישרף, כי אז הוא יהפוך למריר).
  4. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את החצילים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים דקה.
  6. מחלקים את הפסטה לצלחות, ומפזרים על כל מנה גושים של ריקוטה ועלי בזיליקום.