![פסטה ברוטב עגבניות עם חצילים קלויים וריקוטה פרסקה](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/24/ryfq11Bah/ryfq11Bah_0_38_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חבילה
פסטה
קצרה
2
יחידות
חצילים
מעט
שמן זית
2
קופסאות
עגבניות
חתוכות לקוביות (מומלץ מתוצרת איטליה)
4
יחידות
שיני שום
פרוסות דק
1
יחידות
פלפל צ'ילי
טרי חתוך לטבעות
300
גרם
גבינת ריקוטה
פרסקה
חופן
עלי בזיליקום
טריים
מעט
מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
בקטע איטלקי: מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם חצילים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rkumgfulnאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות גדולות ומערבבים בקערה עם מעט שמן זית. משטחים בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד להשחמה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- במקביל מחממים בסיר גדול ורחב שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים השום והפלפל החריף ומטגנים עד להזהבה (מקפידים שהשום לא יישרף, כי אז הוא יהפוך למריר).
- מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את החצילים ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים דקה.
- מחלקים את הפסטה לצלחות, ומפזרים על כל מנה גושים של ריקוטה ועלי בזיליקום.