את הקציצות האדירות האלה גם ילדים יאהבו. יש להן מרקם רך, טעם עדין ורוטב שקצת מזכיר את הסירים של הגן. ולצד הקציצות תמצאו קישואים רכים־רכים עם המון בצל מתמסר ותפוחי אדמה שסופגים את הרוטב. מתכון לגזור ולשמור.
כך עושים:
1. להכנת הקציצות: קוצצים דק־דק את הבצל ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן.
2. פורסים את הבצלים לרצועות דקות וחותכים את הסלרי למקטעים של 3 ס"מ. חותכים את הקישואים לרבעים או למקלות עבים יחסית וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות או לרבעים.
3. בסיר סוטאז' גדול מחממים שמן זית ומטגנים יחד את הבצלים, הסלרי והשום עד ריכוך.
4. מוסיפים את הקישואים ותפוחי האדמה ומטגנים יחד עד שהקישואים מזהיבים מעט. מקפידים מדי פעם לערבב.
5. מוסיפים אבקת מרק בצל, חוויאג' או כורכום ומלח ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים או פושרים ומבשלים ביחד במשך 20 דקות.
6. יוצרים קציצות עגולות בעזרת ידיים רטובות או משומנות ומעבירים לסיר. מנענעים מעט את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הקציצות. שימו לב שהרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הקציצות, אז אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים.
7. מבשלים ביחד במשך 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל־200 מעלות.
8. כשהתנור חם מעבירים אליו את הסיר, ללא מכסה, ואופים במשך 45-30 דקות, או עד שהחלק העליון של התבשיל מזהיב ותפוחי האדמה רכים.