עוגת הגבינה של רייצ'ל וצ'נדלר

המצרכים (לתבנית בקוטר 22 ס"מ, בגובה 6 ס"מ): 250 גר' פתי בר 100 גר' חמאה מומסת 500 גר' גבינת שמנת 30% 400 גר' גבינה לבנה 9% 200 גר' שמנת חמוצה (גביע אחד) 40 גר' קורנפלור 300 גר' סוכר 4 ביצים גודל M 1 חלמון ביצה 2 כפיות מחית וניל
1 צפייה בגלריה
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות על מצב טורבו.
  2. מכינים את בסיס העוגה – טוחנים במעבד מזון את הפתי בר לאבקה חולית. במקביל ממיסים במיקרו את החמאה ושופכים אותה על הפתי בר הטחון. מערבבים היטב עד לקבלת בצק חולי שאפשר להכין ממנו טארט.
  3. לוקחים תבנית אפיה עגולה ומתחילים לסדר את הבצק בצמוד לדפנות התבנית ובבסיס שלה, עד שנוצר לנו טארט אחיד ודחוס. מומלץ לחזק את ההידוק בעזרת כף דוחפי קלות את הבצק כלפי התבנית.
  4. מכינים את מלית עוגת הגבינה – מערבבים את כל המצרכים ביחד בעזרת מטרפה, עד שמתקבלת מלית גבינה חלקה ואחידה. מעבירים את המלית לתוך הטארט פתי בר.
  5. מכניסים את העוגה לתנור ל-45-50 דקות, ואופים עד שדפנות העוגה יציבים, מרכזה רוטט מעט והיא הצהיבה קלות באפייה.
  6. מקררים את העוגה בטמפרטורת החדר כשעה, ומעבירים אותה להתייצבות של 3-4 שעות במקרר. אוכלים לצד פרק של 'חברים'.