סלמון בתנור עם יין, חמאה, עגבניות ורוזמרין
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
פילה סלמון נקי
1/2
כוס
יין לבן יבש
120 מ"ל
1
עגבנייה
חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת מלימון אחד
כמה
ענפי טימין
2
ענפי
רוזמרין
8
חמוציות
25
גרם
חמאה
אפשר להחליף בכף שמן זית
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית.
  2. פורשים על משטח העבודה נייר אלומיניום בגודל כ-50X50 ס"מ. מניחים עליו את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מרימים את שולי נייר האלומיניום מסביב לדג, כדי ליצור מעין קערה.
  3. מניחים משני צדי הדג את העגבנייה החתוכה, קליפת הלימון, החמוציות וענפי הטימין והרוזמרין. יוצקים על הדג את היין הלבן ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים מעל את קוביית החמאה.
  4. סוגרים את נייר האלומיניום מעל הדג ומהדקים את הקצוות שלו היטב, כדי ליצור מעטפה אטומה (זה חשוב כדי שהאדים לא יברחו החוצה ויסייעו בבישול הדג).
  5. אופים כ-12 דקות. מגישים כשהדג עדיין עטוף בנייר האלומיניום ופותחים מול הסועדים.