איך אתם אוכלים את הקרמבו, מהקצה או מהעוגייה? מתברר שהדיון האלמותי הזה כבר לא משנה, כי נמצאה דרך חדשה לאכול את הקרמבו שלנו - ממולא באספרסו.
טרנד חדש שצץ בטיקטוק לאחרונה נראה פשוט מאוד לביצוע: מורידים את קצה הקרמבו, מוציאים קצת מהמילוי המתוק שלו, ומוזגים פנימה אספרסו מהמכונה. זה נראה נפלא, לא מפתיע שתפס חזק את הפיד הישראלי, ואנשים אפילו התחילו להגיע לבתי קפה עם חבילות קרמבו מוכנות למילוי.
אז איך הטעם? בדקנו, והתוצאה מתוקה מאוד, כלומר מתאימה כנראה לכל חובבי הקרמבו באשר הם.
קרמבו הוא ממתק שנחשב ישראלי מאוד, ובאמת בארץ הוא מצרך מבוקש מדי חורף, אבל הוא לא הומצא פה. הוא החל את דרכו באירופה, ככל הנראה בדנמרק, והגיע לישראל בשנות ה-50. גם הטרנד הנוכחי לא התחיל בישראל. בגרמניה, למשל, התפרסמו סרטונים של הכנת קרמבו (Schokokuss בגרמנית) עם אספרסו כבר לפני שנה.
השילוב עם קפה נשמע הגיוני. לא מעט ישראלים טבלו את הקרמבו שלהם בקפה עוד לפני ימי הרשתות החברתיות - בסופו של דבר, יש בו עוגייה ושוקולד. ובכלל, הרבה קינוחים משלבים קפה - כמו טירמיסו או אפוגטו, גלידת וניל שעליה פשוט שופכים אספרסו.
הבעיה היחידה עם הקינוח החדש היא המרקם - ציפוי הקרמבו נמס בקלות, וטפטופי האספרסו מכל כיוון עושים לא מעט בלאגן במטבח, אז שימו לב לשים תחתית כלשהי (ואפשר גם להכניס קצת למקרר לפני ההכנה). די בקלות הכול יכול להפוך לערימה, במקום מעין ספל שוקולד אסתטי. מצד שני, מה הבעיה עם ערימה של שוקולד, קפה, קצפת ועוגייה.