בשיתוף שופרסל
פחזניות וניל
בניגוד לפחזניות רגילות, שעשויות מקמח חיטה עתיר בפחמימה, הפחזניות האלה נטולות גלוטן ודלות בפחמימה. אפשר להשתמש בקמח קוקוס, ולמי שמעדיף טעם ניטרלי יותר ממליצה על תערובת לאפייה על בסיס עמילן ללא גלוטן.
המרכיבים:
לפחזנית:
כוס מים
90 גרם חמאה
50 גרם קמח קוקוס
8 גרם אבקת אפייה (קצת פחות משקית)
1/2 כפית מלח
לקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה 24% (ניתן גם שמנת ללא לקטוז)
50 גרם ממתיק סטיביה או 10 טיפות סוכרלוז נוזלי
5 חלמונים
10 גרם ג'לטין מומס ב-50 גרם מים
מקל וניל חצוי
איך מכינים:
- מרתיחים מים עם חמאה וממתיק בסיר, מוסיפים את קמח הקוקוס ומערבבים היטב. מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שהמסה מתגבשת ונפרדת מהדפנות.
- מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות איטית, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהתערובת נעימה למגע ולא חמה. מעבירים לשק זילוף ויוצרים פחזניות על נייר אפייה. לאפות ב-180 מעלות למשך 35 דקות.
- להכנת הקרם, מביאים לרתיחה את השמנת והווניל. כשהשמנת על סף רתיחה, מערבבים פנימה את החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 2 דקות על אש נמוכה. מצננים את התערובת.
- ממיסים ג׳לטין במיקרו במשך 30 שניות ויוצקים לתוך תערובת השמנת והחלמונים. מערבבים היטב ומצננים עד שהעיסה מתמצקת. מזלפים אל תוך הפחזניות ומגישים.
גלידת מגנום
קינוח מפנק שתמיד טוב שיהיה במקפיא לרגעי משבר. בניגוד לגרסה המקורית עתירת הסוכר, הגרסה הזו שהיא גלידה דיאט, מבוססת על ממתיק שנספג בגוף, מוריד משמעותית את הערך הקלורי ולא פוגע כלל בטעם. ממליצה להשתמש בשוקולד מריר עם אחוז גבוה של קקאו. כמו כן, ניתן להפחית את מספר הקלוריות על ידי שימוש בשמנת מופחתת אחוזי שומן (24%) שנותנת פתרון ביניים בין שמנת "רזה מדי" לבין כזו עם 32% או 38% שומן.
המרכיבים:
לבסיס וניל גלידה דלת פחמימות:
250 גרם שמנת מתוקה 24%
60 גרם חמאה
60 גרם אריתריטול
1 כפית תמצית וניל אמיתית
80 גרם גבינת שמנת 9%
1/3 כפית מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 84% או 90%
10 גרם שמן קוקוס
לגרסת שוקולד:
40 גרם שוקולד מריר 84% או 90%
15 גרם קקאו
לגרסת פיסטוק:
30 גרם חמאת פיסטוק
50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים
לגרסת תות/פירות יער:
50 גרם תותים / 50 גרם פירות יער – טחונים בבלנדר
לגרסת לימון:
כף גדולה של קליפת לימון מגוררת
30 מ"ל מיץ לימון
לגרסת נוגט:
50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
30 גרם חמאת אגוזי לוז
איך מכינים:
- מערבבים את השמנת המתוקה, החמאה והממתיק עד להמסה. מוסיפים את הגבינה, הווניל והמלח (לגרסאות בטעמים אחרים, להוסיף לתערובת את המרכיבים הנוספים). מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- משאירים לקירור למשך הלילה.
- מקציפים במיקסר ויוצקים לתוך תבנית ארטיק ומכניסים להקפאה.
- ממיסים את השוקולד והשמן ומערבבים היטב. טובלים את הארטיקים הקפואים בשוקולד המומס ומקפיאים שוב.
פסטה זוקיני
כל העניין בפסטה זו הרכות והיכולת להתעטף ברוטב. הפסטה הזו עשויה מירק דל מאד בפחמימה, קלוריות וסוכר, אינה מכילה גלוטן ומתאימה לסוכרתיים וגם ולמי שרוצים ליהנות ממנה מפנקת בלי רגשות האשם. הזוקיני עשיר בסיבים ותורם לעיכול תקין, עשיר במגנזיום אשלגן וחומצה פולית.
המרכיבים:
2 זוקיני גדולים וקשים
לרוטב חמאת מרווה:
20 גרם חמאה
ענף מרווה טרייה
מלח אטלנטי
אגוז מוסקט מגורר
לרוטב שמנת פטריות:
סלסלת פטריות טריות חתוכות מסוג פורטובלו או שימג'י
שן שום
2 כפות יין לבן
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מעט מוסקט מגורר
120 מ"ל שמנת מתוקה 24%
איך מכינים:
פורסים את הזוקיני בעזרת קולפן עד שמגיעים לליבה, חשוב שייווצרו רצועות דקות. מעבירים למחבת עם הרוטב הרצוי.
רוטב חמאת מרווה: ממיסים את החמאה המרווה והתבלינים במחבת, מוסיפים את רצועות הזוקיני ומקפיצים קלות. מגישים עם פרמזן.
רוטב שמנת פטריות: צורבים הפטריות על מחבת חמה, מוסיפים את השום והתבלינים, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה במשך דקה. מכניסים פנימה את השמנת. מוסיפים את רצועות הזוקיני ומקפיצים קלות. מגישים עם פרמז'ן.
בצק פטהד fathead
בצק גבינה נטול גלוטן ודל פחמימות, למאפים מלוחים או מתוקים
בצק ורסטילי ועשיר, נטול גלוטן בכל גרסה ונותן תוצאה מצוינת. הגבינות המשמשות לבצק בעלות אחוזי שומן נמוכים והבצק שמתקבל דל בפחמימה וקל לעבודה. גם פה מעדיפה להשתמש בקמח קוקוס או בתערובת אפייה על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן.
המרכיבים:
170 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת
80 גרם גבינת שמנת 9%
30 גרם תערובת אפייה על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן Fiorino
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
איך מכינים:
ממיסים את הגבינות במיקרו עד להמסה מלאה.
מוסיפים את קמח הקוקוס והביצה ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה.
פיצה
המרכיבים:
1 בצק פטהד מרודד (ראו מתכון מעלה)
קופסת רוטב עגבניות לפיצה
גבינה צהובה מגוררת
תוספות (לפי טעם):
פטריות טריות חתוכות
אננס
זיתים
טונה
תירס
אנשובי
גבינה בולגרית
איך מכינים:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מסדרים את הבצק בתבנית, מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים את התוספות לפי הטעם.
- אופים כ-25 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה.
תמר כרמון היא הבעלים של קיטו בייקר, מאפייה קטוגנית מבית טאוברד, מתכונאית ומנחת סדנאות לתזונה דלת פחמימות
עוד מתכונים למנות טעימות, קלות להכנה ומאוזנת, במגזין שופרסל
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף שופרסל
פורסם לראשונה: 08:50, 07.10.21