אופן ההכנה:
- הבצק - מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים, ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים את המים, הביצים, הברנדי, תמצית הווניל ותמצית הרום, ולשים שלוש דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה, ולשים שלוש דקות נוספות. מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד ארבע דקות במהירות גבוהה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומשמנים מגש גדול. יוצרים מהבצק כ-30 כדורים במשקל של כ-50 גרם, ומניחים אותם במגש במרווחים של 5-4 ס"מ בין כדור לכדור. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים.
- מחממים ל-170 מעלות שמן קנולה לטיגון עמוק. מרימים את הסופגניות בזהירות מהמגש בעזרת מרית משומנת ומכניסים אותן לשמן החם כשצדן העליון פונה כלפי מטה. מטגנים 3-2 דקות, הופכים ומטגנים 3-2 דקות נוספות עד שהסופגניות מקבלות גוון חום-זהבהב.
- המילוי - מערבבים את ממרח השוקולד והסוכריות הקופצות ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר דק וחלק.
- הציפוי - מביאים את השמנת לסף רתיחה ומכבים את הלהבה. מוסיפים את שני סוגי השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מזריקים לסופגניות מהמילוי.
- טובלים את חלקן העליון של הסופגניות בציפוי. מחכים שהציפוי יתקשה מעט ואז טובלים את הסופגניות בקערה עם סוכריות צבעוניות. מזלפים מעט מהמילוי על כל סופגנייה.