סופגניות במילוי סוכריות קופצות
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
160 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
30
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1
ק"ג
קמח לבן
1/2
כוס
סוכר
60
גרם
שמרים טריים
1
כוס
מים קרים
2
יח'
ביצים
1
כפית
תמצית וניל
1
כפית
ברנדי
1
כפית
תמצית רום
1
כפית
מלח
90
גרם
חמאה
למילוי :
500
גרם
ממרח שוקולד
4
כפות
סוכריות קופצות (להשיג בחנויות ממתקים)
לציפוי:
1/2
כוס
שמנת מתוקה
120
גרם
שוקולד מריר
60
גרם
שוקולד חלב
סוכריות צבעוניות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק - מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים, ומערבבים במשך דקה.
  2. מוסיפים את המים, הביצים, הברנדי, תמצית הווניל ותמצית הרום, ולשים שלוש דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה, ולשים שלוש דקות נוספות. מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד ארבע דקות במהירות גבוהה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומשמנים מגש גדול. יוצרים מהבצק כ-30 כדורים במשקל של כ-50 גרם, ומניחים אותם במגש במרווחים של 5-4 ס"מ בין כדור לכדור. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים.
  4. מחממים ל-170 מעלות שמן קנולה לטיגון עמוק. מרימים את הסופגניות בזהירות מהמגש בעזרת מרית משומנת ומכניסים אותן לשמן החם כשצדן העליון פונה כלפי מטה. מטגנים 3-2 דקות, הופכים ומטגנים 3-2 דקות נוספות עד שהסופגניות מקבלות גוון חום-זהבהב.
  5. המילוי - מערבבים את ממרח השוקולד והסוכריות הקופצות ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר דק וחלק.
  6. הציפוי - מביאים את השמנת לסף רתיחה ומכבים את הלהבה. מוסיפים את שני סוגי השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  7. מזריקים לסופגניות מהמילוי.
  8. טובלים את חלקן העליון של הסופגניות בציפוי. מחכים שהציפוי יתקשה מעט ואז טובלים את הסופגניות בקערה עם סוכריות צבעוניות. מזלפים מעט מהמילוי על כל סופגנייה.