אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את הבטטה בתבנית, יוצקים את השמן ומוסיפים את המלח, מערבבים עד לציפוי אחיד, משטחים לשכבה אחידה ואופים במרכז התנור כחצי שעה, עד לריכוך. מוציאים ושומרים בצד.
- יוצקים לסיר את השמנת והחלב, מוסיפים את השום ואת אבקת המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב מגיע לסף רתיחה מוסיפים את הפרמזן, מערבבים ומוסיפים את קוביות הבטטה (אפשר לשמור בצד חופן, לקישוט). מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה.
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם הרוטב המוכן. מעבירים לקערת הגשה, מעטרים בפרמזן מגורד, קוביות בטטה ששמרנו בצד ובעלי טימין טריים.