אורז בולונז
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
כפות
שמן זית
1
יחידה
בצל, קצוץ
4-3
יחידות
שיני שום, קצוצות
1
יחידה
גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1
יחידה
בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
700
גרם
בשר בקר טחון
100
גרם
רסק עגבניות
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1
כף
פפריקה מתוקה
אפשרות: 1 כפית כמון, 1 כף צ'ילי מתוק גרוס
2
כוסות (400 גרם)
אורז בסמטי
חופן
צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  2. מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים אותו, תוך ערבוב והפרדת הפירורים בעזרת שתי מריות עץ, עד שהוא מקבל גוון בהיר.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ו-1/4 כוס מים ומערבבים. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את האורז: מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז כ-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כפית מלח וארבע כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה מאוד 15 דקות ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
  5. ההגשה: מניחים בכל צלחת כמה כפות גדושות אורז ומעליו שפע רוטב בולונז. מקשטים בצנוברים קלויים.