אופן ההכנה:
- מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים אותו, תוך ערבוב והפרדת הפירורים בעזרת שתי מריות עץ, עד שהוא מקבל גוון בהיר.
- מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ו-1/4 כוס מים ומערבבים. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.
- בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את האורז: מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז כ-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כפית מלח וארבע כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה מאוד 15 דקות ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
- ההגשה: מניחים בכל צלחת כמה כפות גדושות אורז ומעליו שפע רוטב בולונז. מקשטים בצנוברים קלויים.