אופן ההכנה:
- קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות.
- מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את כל הבצל. מתבלים במלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה מאוד במשך כחמש דקות. אם אתם רוצים מרק בצבע חום, אתם יכולים להמשיך ולטגן 5 דקות נוספות עד שמשחים מעט (לא חובה).
- אחרי שהבצל מתרכך קצת ומקבל צבע זהוב עדין, מוסיפים את הקמח, ומערבבים. מתבלים במלח.
- מוסיפים את היין הלבן, מערבבים כחצי דקה ונותנים לאדי האלכוהול להתנדף.
- מוסיפים את המים או את הציר, מערבבים היטב, ומבשלים עם מכסה סגור במשך כרבע שעה.
- מוזגים לצלחות. אפשר להוסיף למעלה קצת קרוטונים וגבינה מגוררת לפני ההגשה.