מתובל, צבעוני ואפשר גם חריף: המטבח ההודי זול, עשיר בטעמים ולרוב הוא טבעוני. כמו בתאילנד, כך גם בהודו - האוכל בדרום אינו דומה לזה שבצפון, ומה שאוכלים ההינדים לא דומה למה שאוכלים המוסלמים ובני הדתות האחרות. אבל ירקות, קטניות ואורז משותפים לכל תתי הקבוצות הקולינריות בהודו.
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
מה המסאלה שלך?
(צילום: אריאל בן חמו)
הסוד של המטבח הזה טמון בתערובות התיבול הקרויות מסאלה, והן אלה שמעניקות לכל תבשיל את הארומאטיות שלו ואת הטעם. רוב התפריט ההודי טבעוני, אבל אם כבר נתקלתם בבשר או בדגים, אז הם יטופלו בשיטת הטנדורי - תנור בישול מיוחד. במטבח ההודי יש גם כמה סוגי לחמים: הצ'אפטי הדקיק שמוכן תוך דקה, הנאן העבה יותר שמזכיר לאפה והפאראטה - שזה כמו הנאן רק ממולא. כל הלחמים הללו עשויים מחומרי הגלם הבסיסיים והזולים ביותר - קמח ומים, אבל לכל אחד מהם עובי, מרקם וריח שונים לחלוטין.
ביניים
קציצות עמוסות ירק ותבלינים
המצרכים (ל-20 לביבות):
2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות דקות
1 קישוא, מגורר
1 בטטה, מגוררת
1/4 חבילה כוסברה, קצוצה
1 פלפל ירוק, קצוץ
חופן עלי קארי, קצוצים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים- לא חובה)
1/2 1 כוסות קמח חומוס (לא קלוי)
3/4 כוס מים או מי סודה
1 כפית מלח
1 כפית כמון טחון
1 כפית זרעי כוסברה, טחונים
שמן עמוק לטיגון
להגשה -
צ׳אטני ירוק חריף (מתכון בהמשך)
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
בג׳יה ירקות
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה גדולה את הבצל, הקישוא והבטטה. ממליחים ומוסיפים את שאר התבלינים, הכוסברה, הפלפל החריף ועלי הקארי. מערבבים.
  2. מוסיפים את קמח החומוס ומערבבים, כך שקמח החומוס יעטוף היטב את כל פרוסות הבצל.
  3. מוסיפים מעט מהנוזלים בכל פעם, וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה דביקה, אבל לא דלילה.
  4. מחממים שמן ובעזרת שתי כפות יוצרים קציצה מהבלילה ומכניסים לתוך השמן החם. מטגנים עד שמזהיב משני הצדדים. מוציאים למגש מרופד נייר סופג.
  5. מגישים חם לצד צ׳אטני ירוק.
ביניים
אחד המטבלים הקבועים בכל ארוחה הודית
המצרכים:
1 חבילת כוסברה (עם הגבעולים)
1/2 חבילת נענע (רק העלים)
5 פלפלים חריפים ירוקים
חופן פיסטוקים
מעט מים
מלח ולימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
טוחנים הכל יחד לקבלת מרקם אחיד.
ביניים
אוכל הרחוב ההודי הכי מפורסם
המצרכים (ל-16 כיסונים):
לבצק -
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית אג'וואן (תבלין הודי) - לא חובה
4 כפות שמן ומעט יותר
1/4 כוס מים (מעט יותר לפי הצורך)
למילוי -
4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות שמן
1 בצל בינוני, קצוץ דק
200 גר' אפונה
1 כף זנגביל ושן שום, טחונים יחד
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
3 כפות כוסברה, קצוצה
1 כפית גראהם מסאלה
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם
1 כפית כוסברה טחונה
1/4 כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
סמוסה
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
אופן ההכנה:
  1. מנפים את הקמח. מוסיפים את כל המצרכים של הבצק ולשים עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות נוקשה למגע. מניחים את הבצק בצד ונותנים לו לנוח במשך חצי שעה.
  2. להכנת המלית - בתוך מחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שישחים. מוסיפים את הפלפל החריף ואת משחת השום והג'ינג'ר. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים מעט מים.
  3. חותכים את תפוח האדמה לקוביות ומוסיפים גם אותו יחד עם הגראהם מסאלה ומיץ הלימון.
  4. מוסיפים את האפונה, הכוסברה והמלח. מצננים.
  5. מרדדים כדור בצק וחוצים לשנייים. יוצרים קונוס וממלאים. סוגרים ומהדקים את הסמוסה מכל הצדדים בשביל שמילוי לא יברח החוצה.
  6. מטגנים בשמן עמוק, ומניחים על נייר סופג. אפשר גם לאפות בתנור (לאחר שהברשנו את הסמוסה בשמן) בטמפרטורה של 200 מעלות עד שמזהיב.
*מומלץ להגיש לצד צ'אטני תמר הינדי.
ביניים
הקינוח ההודי הפופולרי בגרסה טבעונית
המצרכים (ל-12 כדורים):
1 כוס קמח תופח
3 כפות קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפייה
50 גר' מחמאה מומסת קלות
1/4 כפית הל טחון
1/2 כוס מים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ -
3 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 תרמילי הל
3 טיפות של מי ורדים
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
9 צפייה בגלריה
אוכל הודי - שרון ליפקינד
אוכל הודי - שרון ליפקינד
גולב ג׳מון
(צילום: שירה עזרא קיסוס)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת השקדים וההל (את כל המצרכים היבשים).
  2. מוסיפים את המחמאה והמים ומערבבים. מערבבים לבצק אחיד וחלק. שימו לב - הבצק יוצא מעט רך.
  3. מניחים את הבצק לנוח כחצי שעה עד שהוא מתגבש.
  4. יוצרים כדורים עגולים בגודל פינג-פונג. מטגנים בשמן עמוק על להבה בינונית עד להזהבה, מניחים על נייר סופג.
  5. לסירופ - מרתיחים בסיר את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ מעט סמיך במרקם צמיגי. מורידים מהכיריים ומוסיפים את מי הורדים.
  6. מכניסים את הכדורים המטוגנים לתוך הסירופ, מחכים כשעה בשביל שהרוטב ייספג לתוכם, ומגישים חם.
  7. הצעת הגשה - אפשר לקשט בפיסטוקים קצוצים מעל.
שירה עזרא קיסוס, בשלנית ומנחת סדנאות אוכל טבעוני