![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2019/07/17/9368776/9368776_0_0_1280_769_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
רכיבים:
2
יח'
בצלים
גדולים מאוד
2
כוסות
קמח לבן
2
כוסות
קמח מלא
1
כוס
חלב
בטמפרטורת החדר
2
כפות
סוכר חום
1
כף
שמרים יבשים
2
כפיות
מלח
4
כפות
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
מושלם לכל מטרה: לחם בצל חלבי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/ry7m6pmqnאופן ההכנה:
- מקלפים וקוצצים גס את הבצל. מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק מאוד. אפשר גם לגרר את הבצל על פומפייה דקה.
- שמים את הקמחים בקערת מיקסר. מוסיפים את החלב, הסוכר והשמרים. ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
- כאשר השמרים מתפזרים בקמח, מוסיפים את הבצל הטחון, המלח והשמן ולשים כ-6 דקות נוספות או עד שמתחילים להיווצר "חוטים" בבצק בזמן הלישה. כדאי לעצור באמצע הלישה ולגרד את התחתית ואת הצדדים של הקערה, כדי לוודא שהמרכיבים מתפזרים היטב בבצק. הבצק שמתקבל אמור להיות רטוב ולא ניתן ללישה בידיים.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים בצד למשל שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את הבצק להוצאת האוויר ומעבירים אותו לתבנית. מרטיבים יד ומחליקים את הבצק מלמעלה. מניחים לכיכר לתפוח שוב כחצי שעה.
- מרתיחים כוס מים, יוצקים אותם לכלי חסין חום ומניחים אותו בתנור החם. את הקערה יש להוציא כעשר דקות לפני תום האפייה.
- מכניסים את התבנית עם הלחם לתנור ואופים 50-40 דקות או עד שהכיכר משמיעה צליל חלול כאשר נוקשים על התחתית שלה. מוציאים ומניחים ללחם להצטנן על רשת.
פורסם לראשונה: 19:23, 10.11.23