אופן ההכנה:
- הקציצות: שמים בקערה את העוף הטחון, הבצל הירוק, עשבי התיבול, קליפת הלימון המגוררת ופירורי הפנקו ומערבבים. מוסיפים את השמן והתבלינים ומערבבים היטב. יוצרים מהעיסה 30 קציצות עגולות (כדי להקל על העיצוב, כדאי לשטוף ידיים מדי פעם).
- מחממים מעט שמן בסיר רחב. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה ומעבירים לצלחת.
- הרוטב: מוסיפים את כל מרכיביו לסיר שבו טיגנו את הקציצות ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב (הרוטב צריך להגיע עד למחצית מגובהן ‑ אם צריך, מוסיפים מעט מים רותחים). מביאים לרתיחה, מבשלים 2־3 דקות, הופכים ומבשלים 2־3 דקות נוספות.
- הקוסקוס: הלכנו הפעם על הגרסה המהירה: שמים בסיר את הקוסקוס והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים וממתינים 5 דקות. מערבבים את הקוסקוס עם מזלג, כדי לאוורר אותו, ומניחים ל-5 דקות נוספות ללא מכסה. אם לא משתמשים בקוסקוס מיד, שומרים אותו מכוסה.
- ההגשה: שמים את הקוסקוס בצלחות עמוקות. יוצקים על כל מנה מהרוטב ומניחים קציצות.