אופן ההכנה:
- הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה ומעבדים במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, ולאחר שהן נטמעות לשים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך 14-10 שעות.
- סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את המים והסוכר. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר.
- המלית: טוחנים את אגוזי הפקאן במעבד מזון, עד שמתקבלים פירורים דקים יחסית. מעבירים את האגוזים לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית. שומרים בצד.
- העיצוב והאפייה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את אחד החלקים לריבוע בגודל 30X30 ס"מ. מורחים על הבצק מחצית מכמות המלית ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חדה, מסירים את קצוות הרולדה וחותכים אותה ל-6 חלקים שווים. משכיבים כל חלק בתבנית מאפינס. יוצרים באותו אופן 6 מאפים נוספים מהחלק השני של הבצק.
- מכסים את המאפים בניילון נצמד באופן רופף ומתפיחים במשך 50 דקות. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- אופים את שושני השמרים במשך 20-15 דקות, עד שהם מזהיבים מבחוץ ואפויים מבפנים (אפשר לבדוק את אחד המאפים בעזרת סכין).
- מוציאים את שושני השמרים מהתנור ומצננים 15 דקות. מברישים בסירופ הסוכר הקר. מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- שימו לב, הבצק רך במיוחד וייתכן שבימים חמים תיאלצו לקמח אותו היטב. במקרה שכזה, חשוב להבריש ממנו את כל שאריות הקמח בסיום הרידוד.
עוד מתכונים מתוקים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"