זיווה גבינות מבצק קרואסון
מתכון של יונית צוקרמן
המרכיבים:
500 גרם בצק שמרים עלים מרודד
למילוי:
200 גרם גבינת גאודה עם פסטו ירוק
150 גרם גבינת בורסאן
125 גרם מוצרלה כדור
תוספות אפשריות:
פטריות/עיגולי זיתים שחורים/עיגולי זיתים ירוקים
לקישוט:
1 ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-6 מלבנים.
- מגרדים את גבינת הגאודה עם פסטו ירוק וקורעים את כדור המוצרלה לפלחים ומערבבים ביחד עם גבינת הבורסאן
- מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף, חותכים בקצהו חתך זילוף רחב.
- מזלפים פס גבינות במרכז כל מלבן, נמנעים מזילוף בקצוות.
- אם רוצים להוסיף תוספות, מפזרים אותן מעל (פטריות/זיתים שחורים/זיתים ירוקים).
- מקפלים את הבצק לאורך וסוגרים היטב את הקצוות בלחיצה עם מזלג.
- יוצרים צורה של חצי עיגול ממלבן הבצק על ידי קירוב הקצוות זה לזה.
- טורפים את הביצה בקערה קטנה, ובעזרת מברשת מברישים את פני הבצק ומפזרים שומשום.
- אופים את הזיווה עד הזהבה, בערך 25 דקות.
בורקסים עם גבינות, תפוח אדמה ופטריות
המרכיבים:
1 בצק עלים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
2 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
2 תפו"א גדולים, מבושלים ומעוכים לפירה
2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
200 גרם (1 חבילה) גבינת קשקבל הגבינות של נני, מגוררת
300 גרם ברי לה רוסטיק
להברשה וקישוט:
1 ביצה, טרופה
1 חופן שומשום
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים.
- מערבבים בקערה את הפירה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומערבבים. במידת הצורך מתבלים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס"מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע כמות נדיבה של המלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג.
- מסדרים את הבורקסים במרווחים על גבי התבנית, מברישים בביצה, מפזרים את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.
סלט סלק עם גבינת ברס בלו
מתכון של יונית צוקרמן
המרכיבים:
3 סלקים מבושלים באריזת ואקום
250 גרם גבינת ברס בלו
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם חמוציות
1/3 צרור עלי כוסברה
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
1 כפית חרדל Maille
אופן ההכנה:
- חותכים את הסלקים לקוביות.
- קוצצים גס את אגוזי המלך, החמוציות והכוסברה.
- מפוררים את הגבינה הכחולה.
- שמים את כל המרכיבים בקערת הגשה ומערבבים.
- בצנצנת קטנה, שמים את כל מרכיבי הרוטב. משקשקים את הצנצנת ושופכים את הרוטב על הסלט. מערבבים היטב.
- מפוררים עוגיות חטיף מעל הסלט ומגישים.
טורטייה סושי במילוי גבינות ורצועות אנטיפסטי של ירקות
המרכיבים:
לטורטיות:
1 חבילה טורטיות מקמח לבן או מלא
2 גמבה אדומה
2 גמבה צהובה
2 בצלים סגולים, קלופים
3 זוקיני
3 גזרים (או בטטות)
4-5 כפות שמן זית
3 ענפי טימין או רוזמרין
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
להרכבה:
1 חבילה טרטר שום ועשבי תיבול ( 150 גרם)
100 גרם מנצ'גו, מגורדת דק
אופן ההכנה:
- חותכים את כל הירקות לרצועות ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה משומן. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח, טימין ואבקת שום. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-25 דקות או עד שהירקות מתרככים במידת העשייה האהובה עליכם.
- בינתיים מורחים את הטורטיות בגבינת טרטר ומפזרים שכבה אחידה של מנצ'גו מגורדת.
- מניחים במרכז הטורטייה מהירקות הקלויים, מפזרים עוד קצת מנצ'גו ומגלגלים לרולדה הדוקה.
- חותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומגישים בצלחת שטוחה עגולה כמו סושי.
מיני לחמניות סלק עם בייבי בל, פסטו
המרכיבים:
ללחמניות:
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
240 מ"ל (1 כוס) מים
1/4 כוס שמן
1 סלק גדול או 2 בינוניים
1 ביצה - להברשה
להרכבה:
2 חבילות בייבי בל
לפסטו:
2 חבילות עלי בזיליקום
1/2 כוס צנוברים
150 גרם גרנה פדנו, מגורדת דק
1/2 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
להגשה:
אפשר עם חסה או אבוקדו
אופן ההכנה:
- מבשלים את הסלקים עד שהם רכים לגמרי וטוחנים למחית חלקה.
- במיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק (כולל הסלק) ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומגלגלים לכדור חלק.
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
- מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות יציבות ומתחילות להזהיב מעט. מצננים.
- בינתיים טוחנים את כל מצרכי הפסטו.
- מרכיבים: חותכים את הלחמניות לחצי, מורחים פסטו ומניחים בייבי בל. מניחים מעל פרוסות אבוקדו או חסה וסוגרים עם 1/2 הלחמנייה. נועצים קיסם שהלחמניות לא יפלו ומגישים.
חלה חגיגית עם קממבר
המרכיבים לחלה חגיגית גדולה:
1 ק"ג קמח לבן
30 גרם שמרים טריים (קצת יותר מ-1/2 קובייה)
600 מ"ל (2.5 כוסות) חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1.5 כפיות מלח
1 חבילה (250 גרם) גבינת קממבר, מרסי שף
להברשה וקישוט:
1 ביצה מהולה עם 1 כף מים
שומשום
פרג
4-5 ענפי תימין טרי
אופן ההכנה:
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
- מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה וטורפים עד לאיחוד.
- מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע.
- מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-25 חלקים שווים.
- לוקחים כל חלק, מכניסים את הפינות פנימה ובעזרת כף היד יוצרים כדור חלק ויפה. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את גבינת הקממבר כמו שהיא, בתוך תחתית העץ ללא המכסה, במרכז התבנית. מסדרים מסביב את עיגולי החלה בשני מעגלים: במעגל הפנימי 10 עיגולים, ובמעגל החיצוני 15 עיגולים. מכסים ומשאירים להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג, מניחים עלי התימין על הגבינה ואופים כ-25 דקות, או עד שהחלה תופחת ומזהיבה, והגבינה נמסה לגמרי.
- מגישים. טובלים את כדורי החלה בגבינה המומסת.
פשטידת גבינות וירקות עשירה ללא גלוטן
המרכיבים:
2 כפות שמן
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום, קצוצות
2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, מגוררים בפומפייה ומסוננים מהנוזלים
1 בטטה גדולה, מקולפת, מגוררת בפומפייה ומסוננת מהנוזלים
1/2 ראש כרובית, מחולקת לפרחים קטנים
1 ראש ברוקולי קטן, מחולק לפרחים קטנים
1 פלפל גמבה, חתוך לקוביות
1/4 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות דק
150 גרם (1 חבילה) גבינת טרטר עם שום ועשבי תיבול
150 גרם גבינת פרימדונה, מגוררת
5 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מערבבים את כל מרכיבי המתכון בקערה גדולה (שומרים בצד חופן של גבינת פרימדונה) ומעבירים לתבנית. משטחים ומפזרים את הגבינה ששמרנו מעל.
- אופים את הפשטידה במשך 25-30 דקות, או עד שהיא מזהיבה.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.
פורסם לראשונה: 10:51, 30.05.22