לרגע אפשר היה לחשוב שהחורף הגיע אל קו הסיום. הפריחה בשדות בשיאה, עצי ההדר, שעוד נושאים פירות אחרונים, התכסו לא מכבר פריחה בניחוח משכר שתניב את ייבולי העונה הבאה, הים כחול מתמיד, ובסיומה של צעידת בוקר לחוף אפשר כמעט להתפתות לטבילה מרעננת במים הצלולים. האביב פיזר את אבקת הקסמים שלו ועימה בשורת התחממות כמעט קיצית.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
אבל עונות השנה הפכו כידוע להיות עניין נזיל ובלתי צפוי. לקראת כמה ימים של סערת גשמים וקור אין פשוט ומספק מסיר מהביל של נזיד שעועית בעגבניות, עם או בלי נתחי בשר שמתרככים עד התפרקות. הסיר הזה הוא אחד מכוכבי העונה הקרה במטבח שלי, הגיע הזמן לתעד אותו על מנת שיוכל להתאזרח גם אצלכם.
4 צפייה בגלריה
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
ביניים
המצרכים:
½ ק"ג שעועית לבנה קטנה, מושרית לילה במים ומסוננת 1 בצל קטן 1 כרישה קטנה ½ פקעת שומר 1 גזר קטן ½ שורש סלרי לא גדול 1 שורש פטרוזיליה לא גדול 2 עלי דפנה 5-4 עלי מרווה 5-4 ענפי טימין ½ ק"ג עגבניות בשלות, מרוסקות במעבד מזון או מגוררות בפומפיה דקה ¼ כוס רכז עגבניות (עדיף איטלקי בשפופרת) 1 כף דיבס ענבים או דבש 2 כפות רכז רימונים ½ כוס יין לבן 500-300 גר' בשר בקר לבישול ארוך בנתח אחד (לא חובה) 3-2 עצמות מח (לא חובה אבל מוסיף המון) 4-3 כפות שמן זית מלח ים ופלפל שחור גרוס קורט צ'ילי יבש (אם אוהבים) 4 כוסות מים (או יותר, על פי גודל הסיר וסמיכותו הרצויה של הנזיד)
4 צפייה בגלריה
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
מקלפים וחותכים את הירקות, שמים אותם במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שמתקבלת תערובת ירקות קצוצים - אך לא מרוסקים. לחלופין, אפשר לחתוך את הירקות בסכין לקוביות קטנטנות.
בסיר כבד וגדול, שיוכל להכיל את התבשיל כולו, מחממים שמן זית. אם משתמשים בבשר ובעצמות משחימים אותם בשמן מכל צידיהם ומוציאים לצלחת.
מוסיפים לסיר שבו הושחם הבשר את הירקות הקצוצים, עלי דפנה, מרווה וטימין.
4 צפייה בגלריה
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
מטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך ולהזדגג. מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים.
בקערה מערבבים רכז עגבניות, עגבניות, דיבס או דבש, רכז רימונים, יין לבן, צ'ילי ופלפל שחור. מוסיפים לסיר ומערבבים (לא ממליחים בשלב זה כי המלח מאט את התרככות השעועית). מערבבים היטב את תכולת הסיר. משקיעים את הבשר והעצמות המושחמים בתוך תערובת השעועית והירקות. מוסיפים מים ומערבבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה מתונה שלוש שעות.
ממליחים ומבשלים שעה נוספות. בכל שלב שהנזיד מסמיך יותר מהרצוי אפשר להוסיף כוס מים רותחים, כך גם בחימומים חוזרים. אם מכינים נזיד ללא בשר אפשר להסתפק בבישול של שעתיים.
4 צפייה בגלריה
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
נגיד שעועית, מיכל וקסמן
(צילום: מיכל וקסמן)
לבלוג של מיכל וקסמן