כשר
צמחוני
זמן הכנה
340 דקות
זמן כולל
640 דקות
דרגת קושי
קשה
כמות מצרכים
15
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לגנואז' :
240
גרם
ביצים
136
גרם
סוכר
130
גרם
קמח
לקומפוט תות:
250
גרם
תותים
חתוכים לחצאים
100
גרם
מחית תות
35
גרם
סוכר אינוורטי
35
גרם
סוכר
10
גרם
פקטין
לסירופ :
100
מ"ל
מים
40
גרם
סוכר
10
מ"ל
מיץ לימון ליים
לקרם פטסייר:
460
מ"ל
חלב
40
גרם
קורנפלור
100
מ"ל
חלמונים
60
גרם
סוכר
1
מקל וניל
250
גרם
גר' שמנת מתוקה מוקצפת 60%
להגשה :
250
גרם
תותים
חצויים לפרוסות בעובי 3-2 מ"ל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הגנואז' - בסיר על בן מארי טורפים את הביצים והסוכר בעזרת מטרפה, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 50 מעלות.
  2. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר, מקציפים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח ומקפלים פנימה את הקמח.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-5 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את מילוי התות - בסיר בינוני מערבבים את מחית התות ואת הסוכר האינוורטי על אש בינונית עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 40 מעלות. מוסיפים לסיר את הסוכר והפקטין ומבשלים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש, ומוסיפים לתערובת את חצאי התותים. יוצקים את התערובת לתבנית סיליקון בקוטר של 15 ס"מ, ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
  5. מכינים את הסירופ - בסיר קטן על אש בינונית מבשלים את הסוכר והמים עד לרתיחה, ומוסיפים את מיץ הלימון.
  6. מכינים את קרם הפטסייר - בסיר על אש בינונית מבשלים את החלב ומקל הווניל (שימו לב שהתערובת לא תגיע לרתיחה). מסירים את התערובת מהאש, ומוסיפים לסיר את החלמונים והסוכר להשוואת טמפרטורות. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים עד לרתיחה.
  7. יוצקים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לטמפרטורה של 40 מעלות. מקציפים את השמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט, ולאחר שהפטסייר מתקרר מאחדים אותו עם השמנת המתוקה.
  8. מרכיבים את העוגה - מסדרים את פרוסות התותים בצפיפות בתבנית אפייה עגולה עם שוליים, ויוצקים מעל שכבה של קרם פטיסייר עם שמנת מתוקה.
  9. מניחים מעל את שכבת הגנואז', מורחים מעט מהסירופ ומניחים את קומפוט התותים הקפוא ושכבה שנייה של הגנואז'. מורחים מעל מעט קרם פטיסייר ומעבירים את העוגה למקפיא למשך 6-5 שעות.
  10. הגשה - מסירים את נייר האפייה מהעוגה הקפואה, מניחים את העוגה על רינג קטן ומסובבים אותה מעט כך שתתחמם. מחלצים את העוגה מתבנית האפייה, ומגישים.