1. ירקות ופירות
אני פריקית של פירות וירקות. תמיד תמצאי אצלי עגבניות, גמבות, קולורבי, מלפפונים, גזר, אבוקדו. גם בננות, מנגו. פותחת את הבוקר עם שייק, אבל רק אחרי כוס קפה שחור עם תחליף חלב שיבולת שועל, מאסט. אני הרבה בחוץ ובהרצאות, אז הזמן הפנוי לא להיט, ככה שכל בוקר אני על שייק בריאות להשקיט את המצפון: יוגורט, כף חלבון, בננה, וגם תמר ואגוז מלך. למדתי מאמא שכל התרכובת הזו עושה את העבודה.
2. נשנושים
אני לא מוותרת על פרוסה מעוגת הבית – שוקו צ'יפס עם הפצפוצים – זה גם קבוע כל בוקר. גם כשאני נוסעת לחו"ל היא איתי. לפעמים באמצע הלילה אוכלת פתאום פיתה עם שוקולד השחר. מאוד אוהבת גם בייגלה ובמבה כשנכנסת למיטה מול הטלוויזיה.
בכלל, נשנושים אצלי זה להיט. פעם חטיף של לואקר, פעם סנדוויץ', גבינות בכמויות קטנות - צהובה, מוצרלה.
סיפורים נוספים מהמקרר
3. קרם
לפעמים יהיה אצלי קרם עיניים במקרר, או מסכות ג'ל שנועדו לקרר את העור - להרגיע אותו או להוריד נפיחויות. לפעמים אני גם משתמשת בחתיכת מלפפון כדי להרגיע נפיחות מתחת לעיניים, זה עושה את העבודה.
4. בשר ודגים
אין מצב שתפתחי אצלי את המקרר ולא תמצאי שניצלים או סטייקים. אני אוכלת פחות בשר ויותר דגים. אוהבת מאוד סלמון עם תפוח אדמה או בטטה.
5. רטבים
הבן הגדול שלי צליאקי אז הבית מתורגל למזון ללא גלוטן כמו רוטב של טריאקי ופירורי לחם ללא גלוטן. אם אני בבית בצהריים והילדים חוזרים, אז מחכה להם אורז עם שניצל בחרדל וקטשופ. אפשר גם עם טריאקי, צ'ילי, מיונז וקצת חריף.
6. תבלינים
מגירת התבלינים שלי רחבה וכוללת מלא שום, כורכום ופפריקה מתוקה וחריפה. תערובות, זה הטאצ'. שואלים אותי 'מה שמת היום?', ואף פעם זה לא אותו דבר, גם לא המינון והכמויות. הכול מהכול. אוהבת להוסיף קמצוץ של סילאן בפסטות ובקציצות. ארומה מתקתקה, אבל לא מדי.
נולדתי לאבא מרוקאי ואמא פולנייה שלמדה את כל המאכלים ההארד-קור של המטבח המרוקאי. אלופה בלהכין חריימה ושקשוקה חריפה, סטנדרט שקשה לעמוד בו. ממנה למדתי לעשות פלפל ממולא עם תערובת תבלינים, אחרי שאני קוראת שורה-שורה מהמתכון שלה. אף פעם לא בעל פה. בשישי היא מגיעה אליי עם הסירים וזה הרבה יותר קל.