כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
20
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חב'
קטנה של קמח תופח (370 גר')
2
יח'
ביצים
2
יח'
לבן/אשל/גיל
2
כפות
סוכר
2
כפות
סוכר וניל
מעט מלח
1/2
כוס
אבקת סוכר
1/2
כוס
ריבת תות שדה למילוי
שמן לטיגון עמוק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה קמח, סוכר, סוכר וניל וקצת מלח.
  2. מוסיפים את הביצים והאשל, ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה דביקה.
  3. מחממים את השמן בסיר קטן ועמוק. יוצרים בעזרת שתי כפות סופגניות עגולות (התהליך דורש מיומנות, ייתכן ובהתחלה ייצאו לכם סופגניות בצורות משונות, אל דאגה, הן גם טעימות).
  4. מטגנים את הסופגניות משני צדדים על להבה בינונית, כשלוש-ארבע דקות. חשוב מאוד שהשמן יהיה חם, אבל לא חם מידי, אחרת הסופגניות יהיו מוכנות מבחוץ אבל לא עשויות מבפנים.
  5. מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
  6. מעבירים את ריבת התות למזרק (אם היא קשה מדי אפשר לחמם אותה מספר שניות במיקרוגל), ומזריקים ריבה לכל סופגניה.
  7. בוזקים בנדיבות אבקת סוכר מעל, ומגישים.