אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות פחות ממה שמצוין על האריזה. מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
- מחממים במחבת את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את התרד ומטגנים עד שהעלים מתרככים והמים מתאדים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים קלות וחותכים גס.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הגבינה, למעט מחצית מכמות הקשקבל. מוסיפים את התרד ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- משמנים את התבנית בשמן זית. מפזרים מחצית מכמות הפסטה בתבנית, יוצקים מעל מחצית מתערובת הגבינה ומהדקים קלות לתוך הפסטה. מפזרים מעל את יתרת הפסטה ויוצקים מעל את יתרת תערובת הגבינה.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. סוגרים היטב.
- אופים כ-45 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
- מסירים מהתבנית את נייר האפייה ונייר האלומיניום ומפזרים על פשטידת הפסטה את גבינת הקשקבל ששמרנו בצד.
- אופים כ-10 דקות נוספות בחלק העליון של התנור, עד שהגבינה מזהיבה.
- מצננים כ-10 דקות ומגישים.