כשר
צמחוני
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
270 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק :
1
ק"ג
קמח
50
גר'
שמרים טריים
250
גר'
חמאה
1
כוס
חלב
1/2
כוס
סוכר
5
יחידות
ביצים
2
יחידות
חלמונים
1
כפית
מלח
למילוי :
1
ק"ג
גבינת ריקוטה
400
גר'
גבינת עזים
1
ק"ג
בטטה מבושלת עד לריכוך, חתוכה לסלייסים דקיקים
צרור עלי בזיליקום מופרדים
300
גר'
פקאנים מסוכרים, קצוצים
מלח, פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים. יוצרים גומה באמצע, ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח, ולשים היטב. מכסים את הקערה, ומתפיחים כ-1/2 שעה. מכניסים למקרר להמשך התפחה כ-3 שעות.
  3. מכינים את המילוי - מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים. על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעלה ארוך. מורחים על כל עלה רבע מהכמויות: הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העזים.
  4. מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.
  5. טורפים ביצה עם מעט חלב, מברישים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 40-35 דקות. כשהבצק מזהיב, מוציאים מהתנור ומצננים מעט.