לא הייתם צריכים שנספר לכם שבשבועות הקרובים רוב האנרגיות שלכם יתועלו להתמודדות עם הטמפרטורות הגבוהות שבחוץ ועם הלחות הבלתי נסבלת. אז במצב הזה - למי יש חשק לאכול תבשילים או מאכלים "כבדים"? לא לנו בכל אופן, ואנחנו משערים שגם לכם פחות בא על זה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
אבל מה כן? סלט - וכמה שיותר. אין דרך טובה יותר לשרוד את חום יולי-אוגוסט מאשר סלט בריא ורענן, שיכול אפילו להיות ארוחה שלמה, בטח בשעות הצהריים שבהן הטמפרטורות בשיאן וגם צריך לחזור לעבוד אחרי הארוחה.
אז סלט ירקות זה נחמד, אבל בהחלט לא משביע וגם יכול לשעמם את בלוטות הטעם אחרי יומיים. מה דעתכם על סלט פסטה עם סלק וצזיקי או סלט זוקיני עם מלא ירוקים או אפילו סלט פריקי עם טחינה? אלה סלטים שיכולים לשדרג לכם את תפריט הצהריים או הערב ולהשאיר אתכם רעננים להמשך. זה נשמע מסובך להכנה? בכלל לא: לפניכם שלושה מתכונים קלילים לימים החמים.
סלט פסטה וסלק
המצרכים:
1/2 ק"ג פסטה, לפני בישול (מומלץ להשתמש בפסטה בלרינה)
5 סלקים, מבושלים וקלופים, חתוכים לקוביות
2 בצלים, חתוכים לקוביות
1 כוס יין אדום שאוהבים
שמן זית, לטיגון
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס סילאן
שיניים מ-1 ראש שום, קלופות וכתושות
מרווה, תימין, פלפל שאטה, פלפל צ'יפוטלה, פפריקה אדומה, כמון
קורט סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
לצזיקי -
1 מכל יוגורט כבשים
1 קופסת לבנה
1 כפית שום, כתוש
חופן שמיר קצוץ
מעט שמן זית
מלח - לפי הטעם
להגשה -
חופן עלי בזיליקום טריים
חופן גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
מעט שמן זית, לזילוף
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת הפסטה - בסיר עם מים רותחים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות לצרכן ומעבירים לצינון במי קרח.
- במחבת מחוממת עם שמן זית, מקפיצים את קוביות הבצל והסלק. מוסיפים פנימה את השום הכתוש, ומערבבים.
- יוצקים פנימה את החומץ הבלסמי והסילאן, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקרמול קל. מוסיפים יין אדום, ומבשלים עד לצמצום היין.
- מוסיפים פנימה את התבלינים, מערבבים מעט ומכבים את האש.
- לצזיקי - בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הצזיקי עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- הגשה - בצלחת מורחים את הצזיקי, עליו מניחים חופן מתערובת הפסטה והירקות, מסדרים מעל את עלי הבזיליקום ומפוררים גבינה בולגרית מעודנת. מזלפים שמן זית מעל, ומגישים מיד.
סלט זוקיני עם עשבי תיבול
המצרכים:
1 ק"ג זוקיני עם הקליפה, מקולפים לפרוסות בעזרת קולפן
1 בצל סגול, פרוס לעיגולים דקים
100 גר' עלי רוקט, חתוכים גס
50 גר' פטרוזיליה, קצוצה דק
50 גר', נענע (עלים שלמים)
50 גר' כוסברה, קצוצה דק
5 בצלים ירוקים (רק הגבעולים), קצוצים דק
לרוטב -
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ מלימון טרי
מלח, פלפל
להגשה -
גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
אופן ההכנה:
- מכינים את הסלט - מעבירים את כל המרכיבים לקערת ערבוב, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את הרוטב - בקערה קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- יוצקים את הרוטב על תערובת הירקות, מערבבים היטב ומפוררים מעל את הגבינה. מגישים מיד.
פריקי כוסמין ברוטב טחינה וסילאן
המצרכים:
לפריקי -
250 גר' חיטת כוסמין מעושנת
1 כוס גרגירי חומוס, מושרים במים במשך לילה שלם ומבושלים לריכוך
1/4 כוס לימון
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
לסלט -
1/2 ק"ג מלפפונים, חתוכים לפרוסות
50 גר' נענע (עלים שלמים)
50 גר' כוסברה (עלים שלמים)
50 גר' פטרוזיליה (עלים שלמים)
5 בצלים ירוקים (רק הגבעולים), קצוצים דק
לרוטב -
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף חרדל
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
2 כפות סילאן
להגשה -
300 גר' מכל יוגורט כבשים (או מה שאוהבים)
4 סלקים מבושלים עד לריכוך, קלופים וחתוכים לקוביות
טחינה גולמית, לזילוף
סילאן, לזילוף
חופן צנוברים קלויים
עלי מיקרו סלק, לקישוט
כמה גרגירי פלפל שחור גרוס, לקישוט
אופן הכנה:
- מכינים את הפריקי - בסיר בינוני, מבשלים את הכוסמין ואת גרגירי החומוס לפי הוראות היצרן לבישול הכוסמין. מוסיפים לתערובת רבע כוס לימון, כף מלח וכפית פלפל שחור וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה.
- מכינים את הרוטב - מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- מרכיבים את המנה - בקערת ערבוב, שמים את תערובת הפריקי והחומוס עם המלפפון, הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל הירוק. יוצקים מעל הסלט את הרוטב, ומערבבים היטב.
- הגשה - על צלחת מורחים את היוגורט, עליו מניחים את תערובת הסלט ובצדדים מסדרים את הסלקים. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים, ומזלפים טחינה גולמית וסילאן. מקשטים בעלי המיקרו סלק ובמעט פלפל גרוס, ומגישים מיד.
המתכונים באדיבות רשת בתי הקפה "ארקפה"
פורסם לראשונה: 11:17, 24.07.19