פסטה ברוטב אלי אוליו עם זוקיני, זיתים וצנוברים
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
250
גרם
פסטה
רצוי מסוג "חונקי כמרים"
1/3
כוס
צנוברים
קלויים קלות במחבת ללא שמן
1/3
כוס
שמן זית משובח
לא להתפשר - זה הבסיס של הרוטב
3
זוקיני
חתוכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ
חופן
זיתי קלמטה
2
שיני שום
כתושות
קורט
צ'ילי יבש
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים בסיר גדול מים לפסטה. בינתיים מכינים את הרוטב: קולים את הצנוברים במחבת קטנה ויבשה על להבה בינונית-נמוכה עד שהם מזהיבים (חשוב להשגיח עליהם כל הזמן, כדי שלא יישרפו). מעבירים לצלוחית.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה יפה. מוסיפים את הזיתים, השום, הצ'ילי היבש, מלח ופלפל, ומקפיצים 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
  3. מוסיפים לסיר המים כפית מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. מוסיפים את הפסטה למחבת הרוטב ומחממים 2 דקות על להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב.
גיוונים ותוספות:
  • אוהבים פסטה עם גבינה? הוסיפו קרעי מוצרלה קטנים או גבינה אחרת (למשל, פרמזן, רוקפור או פטה).
  • אוהבים אלכוהול? מוזמנים להוסיף לרוטב 1/3 כוס יין לבן איכותי מיד לאחר הזהבת הזוקיני.
  • לא אוהבים זוקיני?! אפשר להחליף אותו בכרשה, שעועית ירוקה, קוביות חצילים מטוגנים, אנשובי או פטריות
  • לא יכולים בלי עשבי תיבול? אפשר לפזר מעל הפסטה עירית קצוצה, בזיליקום או אורגנו טרי.
עוד מתכונים של מיכל מעוז נחום - בבלוג "Balaboosta"