אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר גדול מים לפסטה. בינתיים מכינים את הרוטב: קולים את הצנוברים במחבת קטנה ויבשה על להבה בינונית-נמוכה עד שהם מזהיבים (חשוב להשגיח עליהם כל הזמן, כדי שלא יישרפו). מעבירים לצלוחית.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה יפה. מוסיפים את הזיתים, השום, הצ'ילי היבש, מלח ופלפל, ומקפיצים 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
- מוסיפים לסיר המים כפית מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. מוסיפים את הפסטה למחבת הרוטב ומחממים 2 דקות על להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב.
גיוונים ותוספות:
- אוהבים פסטה עם גבינה? הוסיפו קרעי מוצרלה קטנים או גבינה אחרת (למשל, פרמזן, רוקפור או פטה).
- אוהבים אלכוהול? מוזמנים להוסיף לרוטב 1/3 כוס יין לבן איכותי מיד לאחר הזהבת הזוקיני.
- לא אוהבים זוקיני?! אפשר להחליף אותו בכרשה, שעועית ירוקה, קוביות חצילים מטוגנים, אנשובי או פטריות
- לא יכולים בלי עשבי תיבול? אפשר לפזר מעל הפסטה עירית קצוצה, בזיליקום או אורגנו טרי.
עוד מתכונים של מיכל מעוז נחום - בבלוג "Balaboosta"