אופן ההכנה:
הבצק: הוסיפו את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה. לושו במהירות הנמוכה ביותר במשך 6-5 דקות. הבצק יהיה דביק מאוד – זה נורמלי.
כסו את הבצק והשאירו לתפיחה עד שיכפיל את נפחו (שעה-שעה וחצי).
הכנת ציפוי הפטל: במעבד מזון, טחנו אבקת פטל עם הסוכר עד לקבלת אבקה דקה. העבירו את התערובת לקערה רחבה ושטוחה.
טיגון הספינג': חממו שמן קנולה בסיר גדול על חום בינוני-גבוה עד שהשמן מגיע לטמפרטורה של 175 מעלות. מלאו קערה בינונית במים קרים והניחו אותה ליד קערת הבצק.
בעבודה עם חתיכה אחת בכל פעם: הרטיבו קלות את הידיים ותלשו חתיכה בגודל כדור גולף מהבצק. עשו חור במרכז הבצק ומתחו אותו לכ-2.5 ס"מ. הניחו בזהירות את הספינג׳ בשמן החם, והקפידו לא לטפטף מים לתוך השמן.
טגנו 2-1 ספינג' בכל פעם, הפכו אותם מדי פעם עד שהם מזהיבים משני הצדדים (כ-4-3 דקות).
העבירו את הספינג׳ המוכנים לנייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.
ציפוי והגשה: כשהספינג' מספיק קרירים כדי לגעת בהם אך עדיין חמימים, גלגלו אותם בתערובת הפטל והסוכר עד לציפוי מלא.