ה-Naked cake, "העוגה העירומה", היא עוגת שכבות שלא צופתה עד הסוף ואת השכבות רואים מבעד למעטה דק של קרם. המראה שמתקבל הוא "ראסטי" ו"ערום" ועם זאת מלכותי. בפועל, מדובר בעוגה סופר קלה להכנה ואם מוסיפים לה גם תותים או פירות טריים היא הופכת מיד לעוגת קלאס באפס מאמץ.
מתכון עוגת שוקולד -
5 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח כשר לפסח
1 כוס שמן
1 שמנת חמוצה
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מחית וניל
80 גר' אבקת קקאו
קורט מלח
לשנטי וניל -
250 גר' שמנת מתוקה
100 גר' מסקרפונה
מעט מחית וניל
30 גר' אבקת סוכר
למי סוכר -
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- מקציפים את הביצים שלמות ואז מוסיפים את הסוכר.
- בקערה שמים את הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד, ואז מוסיפים את היבשים ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים בצורת עטיפה את הביצים לאחר ההקצפה, ומערבבים לאיחוד.
- יוצקים את התערובת לרינג גבוה בקוטר 18. מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 27 דקות בערך. מקררים היטב וחותכים לשלושה חלקים שווים.
- מכינים מי סוכר - מרתיחים חצי כוס סוכר וכוס מים. כשהעוגה קרה, מרטיבים בעזרת מברשת את העוגה עם מי הסוכר.
- לשנטי וניל - מכניסים את כל החומרים למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים לשמנת מתוקה.
- מכניסים חלק אחד לרינג גבוה ומורחים עליו את השנטי וניל, מניחים חלק נוסף ומורחים מעל שכבה נוספת של קרם. מניחים את החלק העליון ודואגים שהעוגה תהיה ישרה.
- מקפיאים מעט את העוגה. משחררים את העוגה מהרינג ומורחים את כל העוגה בקרם כך שיהיה ניתן לראות את השכבות.
- אפשר לקשט בתותים טריים.
פורסם לראשונה: 13:48, 19.04.22