אופן ההכנה:
1.שוטפים את ראש הסלרי, קולפים ופורסים (איך מסתדרים עם ראש סלרי מלא שורשים ועפר? שוטפים את הפקעת במים חמים, בסכין כבדה מסירים את הקטבים ופורסים פרוסות של 1 ס"מ. קולפים כל פרוסה בסכין קטנה. לפני הבישול שוטפים שוב, משרים במים וזולפים מיץ לימון לפי הטעם).
2. חותכים את הגזר לפרוסות עגולות.
3. שמים את כל החומרים, כולל גרודת הלימון, בסיר כבד. מוסיפים 1 ו־1/4 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על להבה קטנה. התבשיל מוכן כשפיסות הסלרי רכות. בערך אחרי 20 דקות.
4. ממשיכים לבשל ללא מכסה, עד שהסלרי עוטה זיגוג ומתקרמל קצת.
5. טועמים ומתקנים תיבול. אנחנו מגבירות את החמיצות ואת המתיקות.
גיוונים בלקניים לאפיו
1. ממירים את הסלרי ב־2 כוסות של תפרחות כרובית או ברוקולי. או שניהם. מבשלים על פי הנוסחה, אבל מחשבים 15 דקות אחרונות בסיר פתוח תוך כדי בחישה עד שהתפרחות זהובות ומזוגגות.
מעדן!
2. ממירים הכול ב־1/2 קילו חזה עוף נקי ושטוף, מחולק לקוביות באורך של 2 ס"מ. מקפיצים את הקוביות ב־1/2 כוס השמן, ומכינים את הרוטב ללא שמן. מערבבים את הרוטב ויוצקים אותו על קוביות העוף המטוגנות. מקפיצים ברוטב שנוצר, עד שהקוביות מזהיבות מעט.
מי שאוהב שמיר, שיוסיף מעט, קצוץ דק.
3. אפשר אותו הדבר, אבל עם תוספת נדיבה של פלפל ירוק חתוך.
4. במיה אפיו סטייל:
אותו הדבר עם תרמילי במיה קטנים, טריים, נטולי עוקץ - מבשלים בתוספת ראש סלרי קלוף, שטוף וחתוך. מוסיפים לסיר רוטב אפיו קלאסי, מכסים ומבשלים על חום נמוך כחצי שעה או עד שהבמיות רכות. טועמים ומתקנים תיבול.
ואפשר גם להוסיף בהתחלה גם 300 גרם בשר כתף או צוואר רזה וטחון, ולערבב עם הרוטב.
פורסם לראשונה: 12:54, 15.05.24