כמו בכל בית טוניסאי, החגים אצל סבתי היו מלווים בסירי ענק ריחניים ובהרבה ירק מתובל בחריפות. לפני כל חג היא בילתה ימים רבים במטבח, מכינה את המנות הייחודיות לו. הכוכבת של פסח, המנה שבישרה את בוא האביב, היתה ה"מחשי": מעיים ממולאים בתערובת של אורז, עוף והמון עשבי תיבול רעננים, שבושלו בציר בשר.
אמא שלי הפכה את המנה למעודנת ונגישה יותר, והיא פשוט מבשלת את מרכיבי המילוי בסיר – כך שמתקבל אורז חגיגי. עכשיו אני יכולה להכין את המחשי גם בימים רגילים בלי לטרוח שעות, אבל האפקט עדיין זהה: כל מי שנכנס לבית הולך ישירות למטבח ולוקח כף כדי לטעום – כי אי אפשר להישאר אדישים לריח הנפלא שעולה מהסיר.
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים ביחד את הבצל, קוביות חזה העוף והירק במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"