זה לא עוד מרק כרובית פשוט. הטעם שלו מיוחד ומפתיע והוא בהחלט יכול לשמש כמרק שיכול לקשט את שולחן השבת שלכם, אבל גם לשמש במשך השבוע כארוחה קלילה.
שני טיפים חשובים לפני שמתחילים:
- חשוב להשתמש אבקת קארי טרייה וטעימה - היא התיבול של המרק, ומעניקה לו את כל האופי. הקפידו לקנות אבקת קארי שמכילה תבלינים טהורים (כמו כורכום או הל) וללא מלח.
- רוצים להעשיר את המרק ביום שאחרי? אפשר להוסיף לו שליש כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
אופן ההכנה:
- מחממים את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, אבקת הקארי והג'ינג'ר ומטגנים כ-5 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף.
- מוסיפים את התפוחים ותפוחי האדמה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הכרובית ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכרובית רכה ואפשר לנעוץ בה מזלג בקלות. מצננים קלות.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם אחיד לגמרי. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. מתבלים את המרק במלח ובפלפל ומערבבים.
- קישוט המרק (לא חובה): לפני ההגשה מניחים בסיר קטן את התפוח, כף מים, קורט אבקת קארי ומלח, ומערבבים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, עד שהתפוחים רכים מעט. יוצקים את המרק לקערות ומעטרים כל מנה בחופן תפוחים ומעט שמן זית.
עוד מתכונים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"