אוכל
כשר
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
85 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 1
ק"ג
כתף או חזה בקר
נקי ויבש
1/4
כפית
פלפל שחור
גרוס
1
כפית
טימין
שמן זית
2
בצלים גדולים
קצוצים גס
6
שיני שום
קלופות
2
בטטות
גדולות וקלופות
3
סלסילות
פטריות טריות
נקיות מחול
10
גרגירי
פלפל אנגלי
1
כפית
בהרט
1
כף
מלח
שמיר קצוץ
להגשה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. פורסים את הבשר לקוביות בגודל 3 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל את הפלפל השחור ואת הטימין ומזלפים שמן זית. מערבבים, כך שכל הקוביות יהיו מצופות בתבלינים, ומסדרים את הבשר בשכבה אחת. צולים כרבע שעה במדף העליון של התנור.
  3. מחממים שמן בסיר גדול ורחב, שיוכל להכיל את הצלי, ומטגנים את הבצל והשום כ-10 דקות.
  4. מוסיפים לסיר את הבשר, ללא הנוזלים שהפריש בזמן הצלייה. מערבבים ומוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה של כמה ס"מ מעל הבשר. מבשלים כשעה על להבה גבוהה, ללא מכסה.
  5. חותכים גס את הבטטות והפטריות, מוסיפים לסיר יחד עם התבלינים ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים על להבה גבוהה כשעה, ללא מכסה. הבטטות יפרקו בזמן הבישול הארוך וייווצר רוטב סמיך ועשיר.
  6. בהגשה מפזרים על צלי הבשר שמיר קצוץ.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"