למרות שאני אוהבת מאוד לאפות, לפעמים לא מתחשק לי להדליק את התנור כדי להכין משהו קטן. ולעתים יותר ויותר קרובות בא לי ללוות את הקפה עם פינוק יותר בריא מעוגייה. במתכון הזה, שיכול להתאים לט"ו בשבט, אבל לא רק, המון מרכיבים בריאים, ארוזים בכדור אחד קטן שממש מצליח להרגיע את החשק למשהו מתוק.
השתמשתי במתכון במאצ'ה, שהיא אבקת תה יפני ירוק עם המון יתרונות בריאותיים וטעם מעט "אדמתי" ו"עשבוני". אני משוגעת על זה, אבל אם הטעם חזק לכם מדי תוכלו לוותר על גלגול הכדורים במאצ'ה, ובמקום זאת לצפות אותם באבקת קקאו, קוקוס טחון, שומשום או אגוזים טחונים.
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט אלה שמיועדים לציפוי. טוחנים בכמה פולסים למחית גסה או חלקה, לפי טעמכם.
- שמים בצלחות עמוקות נפרדות את המרכיבים לציפוי.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומגלגלים אותם בציפוי. שומרים במקרר בקופסה אטומה.
עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brwn Sugar"