![מרק קישואים ואפונה בניחוח לימון וג'ינג'ר](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/24/HkC3DbBTh/HkC3DbBTh_1_0_980_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כפות
שמן
1
יח'
בצל קצוץ
6
יח'
קישואים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2
יח'
תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
2
יח'
גבעולי סלרי חתוכים למקטעים קטנים
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
4
יח'
גבעולי בזיליקום קצוצים
1
כוס
אפונה עדינה קפואה (אפשר גם רגילה)
1
כף
גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
מלח
פלפל שחור טחון
1/4
כוס
מיץ לימון (אפשר קצת יותר או קצת פחות, לפי הטעם)
לעיטור: 1 כוס אפונה ועלי בזיליקום טריים
:רשימת קניות עבור המתכון
היכונו להתאהב: מרק קישואים ואפונה בניחוח לימון וג'ינג'ר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s111jme5l3אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים, תפוחי האדמה, הסלרי, הפטרוזיליה, האפונה והג'ינג'ר, ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה 10 דקות.
- מוסיפים מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל הירקות ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.
- מרסקים את המרק באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד חצי שעה על להבה קטנה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- ההגשה: מבשלים את האפונה 4 דקות במים רותחים ומעבירים מיד לכלי עם מים קפואים, לעצירת הבישול. מחלקים את המרק לקערות ומעטרים כל מנה באפונה ובעלי בזיליקום.