מרק קישואים ואפונה בניחוח לימון וג'ינג'ר
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
7
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כפות
שמן
1
יח'
בצל קצוץ
6
יח'
קישואים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2
יח'
תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
2
יח'
גבעולי סלרי חתוכים למקטעים קטנים
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
4
יח'
גבעולי בזיליקום קצוצים
1
כוס
אפונה עדינה קפואה (אפשר גם רגילה)
1
כף
גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
מלח
פלפל שחור טחון
1/4
כוס
מיץ לימון (אפשר קצת יותר או קצת פחות, לפי הטעם)
לעיטור: 1 כוס אפונה ועלי בזיליקום טריים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים, תפוחי האדמה, הסלרי, הפטרוזיליה, האפונה והג'ינג'ר, ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה 10 דקות.
  2. מוסיפים מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל הירקות ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.
  3. מרסקים את המרק באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד חצי שעה על להבה קטנה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. ההגשה: מבשלים את האפונה 4 דקות במים רותחים ומעבירים מיד לכלי עם מים קפואים, לעצירת הבישול. מחלקים את המרק לקערות ומעטרים כל מנה באפונה ובעלי בזיליקום.