אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים, תפוחי האדמה, הסלרי, הפטרוזיליה, האפונה והג'ינג'ר, ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה 10 דקות.
- מוסיפים מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל הירקות ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.
- מרסקים את המרק באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד חצי שעה על להבה קטנה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- ההגשה: מבשלים את האפונה 4 דקות במים רותחים ומעבירים מיד לכלי עם מים קפואים, לעצירת הבישול. מחלקים את המרק לקערות ומעטרים כל מנה באפונה ובעלי בזיליקום.