מרק פול וטלה, מסעדת הבסטה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1.5
ק"ג
פול ירוק
נקי מתרמילים
6
שיניים
שום
קצוצים
1/2
כוס
שמן זית
3
ק"ג
כתף טלה
פרוסה לעובי 1.5 סנטימטר (עם העצם)
4
ק"ג
מיח עצם
2
כפות
אריסה
4
יחידה
בצל
חצוי לשניים עם הקליפה
חופן
כוסברה
2
כפות
זרעי כוסברה
טחונה
2
כפות
פפריקה מרוקאית
1
כף
מלח
1
כף
פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. לסיר גדול מוזגים את שמן הזית ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ על להבה נמוכה.
  2. בינתיים מסדרים בתבנית את הבצלים החצויים ואת המח עצם, ומורחים אותם באריסה. מכניסים לתנור ל-20 דקות על 200 מעלות עד שמשחים.
  3. בינתיים מכניסים את הכתף טלה לסיר הגדול, ומשחימים אותם משני הצדדים. מוסיפים את התבלינים ואת השום. מערבבים. מוסיפים את הבצלים והמח עצם שהיו בתנור. מוסיפים 8 ליטר מים מביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה סגור במשך 4 שעות. מוסיפים מלח ופלפל ואת הכוסברה.
  • עדיף לאכול את המרק יום אחרי לחיבור מקסימלי של הטעמים.
אילון עמיר הוא השף של מסעדת "הבסטה" בתל אביב