בחורף כל שַׁיִשׁ צריך עוגת תפוזים אוורירית, כזאת שמצופה באבקת סוכר, שמתקשה אחרי יום בגלל הלחות שבאוויר ויוצרת עוד מרקם לעוגה. העוגה הזאת היא עוגת תפוזים שבכל פעם שתכנסו למטבח ותיתקלו בה על השיש, לא תתאפקו ותרצו ממנה פרוסה. העוגה רכה מאוד ועסיסית, והפשטות שלה הוא סוד הקסם, כמו אישה שהיופי הטבעי שלה לא דורש שום שכבת איפור - כזו היא, יפהפייה טבעית בלי תוספות.
(צילום: טל סורסקי)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מהסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב, אבל לא נוקשה.
- שמים בקערה את החלמונים, קליפת התפוז ויתרת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים היטב. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- מקפלים שליש מקצף החלבונים לתוך הבלילה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם יתרת הקצף.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים את עוגת התפוזים במשך שעה לפחות. לפני ההגשה בוזקים עליה אבקת סוכר.
עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"
פורסם לראשונה: 16:30, 27.12.23