אופן ההכנה:
- שמים בסיר עמוק שמן ומטגנים קלות את השום הכתוש. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים גם אותו קלות.
- מוסיפים את קוביות הדלעת הקטנות והפפריקה ומטגנים יחד כ-2 דקות, מוסיפים את העדשים ומוסיפים 3 ליטרים נוזל (ציר ירקות או מים).
- מביאים לרתיחה ומנמיכים, מקפים את הקצף שנותר למעלה לחלוטין, מבשלים עם מכסה למשך 30 דקות עד שהעדשים והדלעת מתרככים.
- מוסיפים את המלח, כמון, החלק הירוק של המנגולד, טועמים ומגישים.
*המרק הזה סמיך, אבל אם תרצו מרק דליל יותר - הוסיפו נוזלים.