
דלעת - נופר זוהר
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
600
גר׳
דלעת
חתוכה לקוביות קטנות או טחונה במעבד מזון
500
גר׳
עדשים כתומות
מושרות 4 שעות ומסוננות
1
חבילת מנגולד
(החלק הלבן קצוץ לקוביות החלק הירוק קצוץ גס לרצועות)
6
כפות
שמן קנולה
10
שיני שום
כתושות
1
גדושה פפריקה
2
פלפל שושקה יבש מתוק
גזור לטבעות
3
ליטר
מים
או ציר ירקות
2
כפות
מלח ים אטלנטי
1
כף
כמון
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק עדשים כתומות ודלעת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s15vtmpt2אופן ההכנה:
- שמים בסיר עמוק שמן ומטגנים קלות את השום הכתוש. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים גם אותו קלות.
- מוסיפים את קוביות הדלעת הקטנות והפפריקה ומטגנים יחד כ-2 דקות, מוסיפים את העדשים ומוסיפים 3 ליטרים נוזל (ציר ירקות או מים).
- מביאים לרתיחה ומנמיכים, מקפים את הקצף שנותר למעלה לחלוטין, מבשלים עם מכסה למשך 30 דקות עד שהעדשים והדלעת מתרככים.
- מוסיפים את המלח, כמון, החלק הירוק של המנגולד, טועמים ומגישים.
*המרק הזה סמיך, אבל אם תרצו מרק דליל יותר - הוסיפו נוזלים.