דלעת - נופר זוהר
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
600
גר׳
דלעת
חתוכה לקוביות קטנות או טחונה במעבד מזון
500
גר׳
עדשים כתומות
מושרות 4 שעות ומסוננות
1
חבילת מנגולד
(החלק הלבן קצוץ לקוביות החלק הירוק קצוץ גס לרצועות)
6
כפות
שמן קנולה
10
שיני שום
כתושות
1
גדושה פפריקה
2
פלפל שושקה יבש מתוק
גזור לטבעות
3
ליטר
מים
או ציר ירקות
2
כפות
מלח ים אטלנטי
1
כף
כמון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר עמוק שמן ומטגנים קלות את השום הכתוש. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים גם אותו קלות.
  2. מוסיפים את קוביות הדלעת הקטנות והפפריקה ומטגנים יחד כ-2 דקות, מוסיפים את העדשים ומוסיפים 3 ליטרים נוזל (ציר ירקות או מים).
  3. מביאים לרתיחה ומנמיכים, מקפים את הקצף שנותר למעלה לחלוטין, מבשלים עם מכסה למשך 30 דקות עד שהעדשים והדלעת מתרככים.
  4. מוסיפים את המלח, כמון, החלק הירוק של המנגולד, טועמים ומגישים.
*המרק הזה סמיך, אבל אם תרצו מרק דליל יותר - הוסיפו נוזלים.