![עוגיות קפה, מרילין איילון](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2022/07/01/ry3guX2q5/ry3guX2q5_0_0_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
80
גרם
חמאה רכה (אך לא נוזלית)
5
כפות
גדושות סוכר חום כהה
1
יח'
ביצה
2
כפיות
אבקת קפה נמס
3/4
כוס
קמח לבן
1
כפית
אבקת אפייה
3/4
כוס
אגוזים טחונים
60
גרם
אגוזים גרוסים
:רשימת קניות עבור המתכון
הקפה כבר בפנים: מתכון לעוגיות קפה ואגוזים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1884alxhאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר ומעבדים בכף למשחה אחידה. מוסיפים את הביצה והקפה ומערבבים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים את הקערה למקרר ל- 5 דקות.
- שמים את האגוזים הגרוסים בקערה קטנה. בעזרת הידיים קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוזי לוז ומגלגלים אותם באגוזים עד שהם מצופים היטב. מניחים בתבנית במרווחים של כס"מ זה מזה.
- אופים 12-10 דקות, עד שעוגיות הקפה והאגוזים מזהיבות בשוליים. מצננים לפני לגמרי לפני שמוציאים מהתבנית.